Ingezonden persbericht


Lufthansa Systems optimaliseert gegevensbeveiliging met CentricStor

De virtuele tape-oplossing van Fujitsu Siemens Computers garandeert rampbestendige beveiliging voor minder geld

Maarssen, 19 september 2007 - Fujitsu Siemens Computers, de grootste Europese IT-leverancier, heeft bekendgemaakt dat Lufthansa Systems, een van de belangrijkste leveranciers van IT-diensten voor luchtvaartmaatschappijen en de luchtvaartindustrie, de CentricStor Virtual Tape Appliance van Fujitsu Siemens zal gebruiken om efficiënte, altijd beschikbare back-ups te maken van zijn gegevens en die van zijn klanten.

Lufthansa Systems gebruikte de virtuele tape-oplossing al sinds einde 2006 in zijn centrale midrange back-upomgeving, nadat het systeem uiterst succesvol was gebleken in de specifieke back-upomgeving van een onderneming in de financiële sector. De huidige keuze van Lufthansa Systems voor CentricStor werd gemaakt om de gegevensback-up voor andere klanten te optimaliseren.

Lufthansa Systems levert oplossingen op maat aan niet alleen luchtvaartmaatschappijen en de luchtvaartsector, maar ook aan ondernemingen in de industrie, logistiek, media- en uitgeefsector en financiële diensten. De productportefeuille gaat van IT-consulting tot de ontwikkeling van individuele applicaties met een betrouwbare permanente werking. Met dat doel bewaart en onderhoudt de divisie Infrastructure Services van Lufthansa Systems de klantsystemen in haar eigen datacenters in Duitsland, de VS en Azië.

CentricStor - hoe het begon

Het datacenter in Kelsterbach gebruikte al sinds 2005 twee CentricStor-systemen voor de back-up met hoge beschikbaarheid van de kritieke gegevens van een klant uit de financiële sector. De back-up van de klantgegevens werd geautomatiseerd en gemigreerd, in overeenstemming met de strenge normen van Lufthansa Systems Infratec. Daarnaast werd de overeenkomstige back-upinfrastructuur geconsolideerd en gemoderniseerd.

Deze positieve ervaring zette de medewerkers ertoe aan om het systeem ook voor hun centrale gegevensback-up te gebruiken, vooral omdat dit de enige oplossing met het vereiste disk-to-disk-to-tape back-upconcept was. Het proces gebruikt virtuele drives om alle gegevens in een schijfcache op te slaan voor ze in een geautomatiseerd, op regels gebaseerd schrijfproces op fysieke tape worden gezet. Op die manier kan Lufthansa Systems de gegevensback-up van zijn open-systeemomgeving automatiseren en tegelijkertijd veel geld besparen. Dankzij CentricStor heeft men minder tape drives nodig, terwijl de automatisering van het back-upproces eveneens de kosten drukt. Het nieuwe systeem dat Lufthansa Systems inzet, zal er bovendien voor zorgen dat alle belangrijke opgeslagen gegevens sneller dan ooit toegankelijk zijn. Het vorige systeem voor gegevensback-up voldeed niet langer aan die vereiste.

In de eerste stap van het tot in 2010 geplande project zal een CentricStor VTA5000 met meer dan 380 virtuele drives een efficiënte gegevensback-up op verschillende tapesystemen verzorgen. Het systeem is specifiek ontworpen voor een hoge beschikbaarheid, verdeeld over twee gescheiden brandzones in het datacenter. Als een van de zones zou uitvallen, kan CentricStor fail-over mechanismen in de tweede zone gebruiken voor een vlotte gegevensback-up en â¤'herstel. De 'dual save' functie van CentricStor kan indien nodig kopieën van de back-upgegevens op beide locaties maken, zodat deze verschillende serviceniveaus kan bedienen.

'Met CentricStor zullen wij niet alleen geld besparen, maar ook sneller toegang krijgen tot cruciale gegevens, aangezien de oplossing door middel van parallellisering de back-uptijden beduidend verkort,' zegt Curt Borschel, Head of Enterprise Storage Management bij Lufthansa Systems. 'Wij vonden het ook erg indrukwekkend dat de virtuele tape-oplossing de optimalisering van de volledige tape-opslaginfrastructuur mogelijk maakt, ongeacht de serveromgeving: UNIX, Windows of NAS file servers.'

Foto's CentricStor:

http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?itemid=22008&jumpfactor=6

http://konzern.lufthansa.com/en/html/presse/bildarchiv/index.html


- Einde -

Over CentricStor

CentricStor, een krachtige virtuele tape-oplossing voor een volledig geïntegreerde Disk to Disk to Tape back-up, beveiligt alle soorten bedrijfsgegevens. De CentricStor Grid Architecture biedt een ongeëvenaarde schaalbaarheid en een ongeëvenaarde rampbestendigheid. True Tape Virtualization (TTV) van CentricStor garandeert een ongeëvenaarde connectiviteit en een ongeëvenaard lage TCO (Total Cost of Ownership). Daarom is CentricStor de enige virtuele tape-oplossing die tape geschikt maakt voor Information Lifecycle Management.

Meer informatie over CentricStor vindt u op www.centricstor.com

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers kunt u een bezoek brengen aan: <:http:/>www.fujitsu-siemens.com.

PR-contactpersoon:

Jeroen de Bruijn Marenthe de Nijs

Tel : +31 (0)346 598341 / +31 (0)6 - 13368516 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6 - 1850 1806

E-mail : <:mailto:jeroen.debruijn>jeroen.debruijn@fujitsu-siemens.com E-mail: <:mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl