Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers lanceert FibreTrade-campagne

Gewaarborgd krediet van minstens ¤ 200,-- voor gebruikte opslagoplossingen bij de aankoop van nieuwe FibreCAT SX-systemen

Maarssen, 19 september 2007 - Met de lancering van de FibreTrade-campagne doet Fujitsu Siemens Computers zijn erkende verkooppartners een buitengewoon aantrekkelijk ruilaanbod. De partners krijgen een krediet wanneer hun bedrijfsklanten het FibreCAT S80-opslagsysteem inleveren en een nieuwe FibreCAT SX60 of FibreCAT SX80 kopen. Het krediet geldt ook voor een selectie van systemen van andere fabrikanten. De verkooppartners kunnen hun klanten dus aantrekkelijke prijzen aanbieden voor de nieuwe FibreCAT SX-oplossingen, die in termen van beschikbaarheid, snelheid en capaciteit aan de top van de opslagtechnologie staan. De campagne loopt tot 31 maart 2008.

'Terwijl de bedrijven steeds grotere hoeveelheden gegevens verwerken, ontwikkelt ook de opslagtechnologie zich razendsnel. Onze huidige FibreCAT SX60- en SX80-systemen hebben tweemaal de snelheid en vele malen de capaciteit van de opslagsystemen die slechts enkele jaren geleden op de markt verschenen,' zegt Dr. Helmut Beck, Vice President Storage, Fujitsu Siemens Computers. 'Tegelijkertijd verbruiken ze minder energie en zijn ze ontworpen om in de volgende jaren mee te groeien met de toenemende vraag naar opslag. Onze FibreTrade-campagne zal bedrijven de kans geven om zich deze systemen met hoge beschikbaarheid en met de meest geavanceerde technologie voor een interessante prijs aan te schaffen, zodat zij klaar zijn voor alle toekomstige uitdagingen," vervolgt Dr. Beck.

FibreCAT SX-systemen: Milieuvriendelijk en snel

De hedendaagse SATA-schijven hebben een capaciteit van 750GB; nog maar enkele jaren geleden waren Fibre Channel-schijven met slechts 36GB de norm. Omdat SATA-schijven ongeveer 50 procent minder energie verbruiken dan Fibre Channel-schijven, kan de migratie van een file server naar de nieuwste FibreCAT SX-systemen het algemene stroomverbruik met een factor 40 verminderen. Andere voordelen zijn de hogere snelheid in vergelijking met de vorige modellen (4Gb/s in plaats van 1 of 2Gb/s Fibre Channel) en de beduidend betere schaalbaarheid. Daarnaast gebruiken de FibreCAT SX-systemen niet langer foutgevoelige en weinig milieuvriendelijke oplaadbare batterijen voor de back-up van de cache. Dankzij de door Fujitsu Siemens Computers ontwikkelde FibreCap-technologie zijn ze vervangen door condensators.

Ook systemen van andere fabrikanten worden aanvaard

Het beloofde krediet van ¤ 200 is niet beperkt tot de Fujitsu Siemens Computers FibreCAT S80. Het geldt ook voor een selectie van opslagproducten van Dell, HP, IBM en Sun, en op verzoek voor andere producten. Het bedrag van het krediet is gebaseerd op de specificaties van het te vervangen systeem, zijn technologie, ouderdom, enzovoort. De verkooppartners hebben echter recht op minstens ¤ 200 voor elk ingeleverd systeem, ongeacht zijn toestand, ouderdom of componenten. Fujitsu Siemens Computers heeft het inruilproces bovendien zo eenvoudig mogelijk gemaakt, met een minimum aan formaliteiten voor alle betrokkenen.

De campagne is geldig in alle landen van de EU en in Noorwegen en Zwitserland.

FibreCAT SX60 en FibreCAT SX80

Terwijl de FibreCAT SX60 vooral op kleine en middelgrote ondernemingen mikt, is de FibreCAT SX80 speciaal ontworpen voor de behoeften van grote klanten en datacenters. Beide modellen zijn voorzien van de meest geavanceerde technologie, zoals redundante componenten, een 4 Gb/s Fibre Channel-verbinding en geïntegreerde snapshots als standaard functie. De RAID controllers, ventilators en componenten van de voeding kunnen vervangen worden zonder het systeem uit te schakelen. Daarnaast zorgen twee nieuwe technologieën van Fujitsu Siemens Computers voor een nog grotere beschikbaarheid (FibreCap) en een snellere toegang tot de gegevens (FibreCache). Bij stroomuitval maken de FibreCAT-systemen een back-up van de inhoud van de cache op een ingebouwde Compact Flash (CF) kaart. De stroom voor het back-upproces wordt door een condensator (FibreCap) geleverd, die in tegenstelling met de oplaadbare batterijen van het verleden ogenblikkelijk opgeladen wordt. Het systeem is altijd veilig, ook bij stroomuitval, en draait weer op volle capaciteit zodra de stroomvoorziening hersteld is.

Technische hoogtepunten

FibreCAT SX is geavanceerde opslagtechnologie van Fujitsu Siemens Computers:


* De FibreCAT SX-opslagsystemen antwoorden op een brede waaier van opslagbehoeften - van 146 GB tot 42 TB. Ze hebben genoeg aan twee hoogte-eenheden in het rack voor 12 schijven, terwijl conventionele systemen meestal 3 tot 5 hoogte-eenheden voor 14 of 15 schijven nodig hebben.
* De nieuwste 4 Gb/s Fibre Channel-verbindingen maken de FibreCAT SX uiterst snel. SATA-II garandeert een optimale prijs/capaciteitverhouding en 15K rpm SAS zorgt voor hoge prestaties. De systemen zijn bovendien uitgerust met FibreCache, dat de cache-inhoud van de RAID controllers doorlopend via een snelle directe verbinding synchroniseert en dus het vermogen van de controller ten volle benut.
* Snapshots zijn een standaard functie. Ze produceren replica's met alleen leestoegang of volledige lees/schrijftoegang. Het aantal snapshots kan indien nodig vergroot worden.
* Dankzij de naadloze integratie met de Microsoft Windows Server 2003 Volume Shadow Copy Services (VSS) kan men applicatieconsistente snapshots voor back-ups zonder server maken.
* FibreCap-technologie: de foutgevoelige, weinig milieuvriendelijke oplaadbare batterijen die vroeger nodig waren voor de bewaring van de cache bij stroomuitval zijn vervangen door condensators.

Meer informatie vindt u op: www.fibrecat.net


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is het toonaangevende Europese IT-bedrijf met een strategische focus op producten, diensten en oplossingen van de volgende generatie, toegespitst op mobiliteit en dynamische datacenters. Dankzij een bijzonder uitgebreid platform- en dienstenassortiment gaat ons aanbod van handheld-toestellen tot desktops als infrastructuuroplossingen en dienstenpakketten voor enterprise bedrijven. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waarbij de dienstendivisie een vertegenwoordiging heeft in 170 landen, wereldwijd. Door de optimalisering van de sterke punten, innovatie en het wereldwijde bereik van onze gemeenschappelijke aandeelhouders, Fujitsu Limited en Siemens AG, verzekeren we dat we voldoen aan de behoeften van al onze klanten: grote bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen en privé-gebruikers. Om aan de internationale normen voor maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen te voldoen, maakt Fujitsu Siemens Computers deel uit van het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers kunt u een bezoek brengen aan: www.fujitsu-siemens.com.

PR-contactpersoon:

Jeroen de Bruijn Marenthe de Nijs

Tel : +31 (0)346 598341 / +31 (0)6 - 13368516 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6 - 1850 1806

E-mail : <:mailto:jeroen.debruijn>jeroen.debruijn@fujitsu-siemens.com E-mail: <:mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl