Gemeente Zwolle

Voorontwerpbestemmingsplan Veerallee vastgesteld

Datum uitgave persbericht: 09/19/2007

Het college van burgemeesters en wethouders heeft het voorontwerpbestemmingsplan Veerallee vastgesteld. Het bestemmingsplan is geactualiseerd als onderdeel van het project Zwolle op orde. Het vorige bestemmingsplan was zo'n 20 jaar oud.

Plangebied

Het plangebied wordt in hoofdzaak begrensd door de Nieuwe Veerallee, de IJsselallee, het Nijromenpad, de Prinses Margrietstraat, de Oranje Nassaulaan, de Prins Bernhardstraat, het Prins Clauspark, de rijksweg A28 en de Rieteweg. Het gebied aan de overzijde van de Nieuwe Veerallee tot aan de spoorlijn naar Amersfoort, is niet meegenomen vanwege het project Spoorzone. Ook het gebied tussen de Prinses Margrietstraat en de rijksweg A28 is buiten het nieuwe plan gelaten, omdat daar op de voormalige ABN AMRO-locatie nieuwe ontwikkelingen in gang zijn gezet.

Zwolle op orde

Het voorontwerpbestemmingsplan Veerallee is onderdeel van Zwolle op orde. In juli 2003 is het project `Zwolle op orde' gestart met als doel het actualiseren van de bestemmingsplannen. Er gelden nu in Zwolle meer dan 250 bestemmingsplannen. Een groot deel hiervan is verouderd en in veel gevallen zijn er herzieningen gedaan of is op bepaalde onderdelen vrijstelling verleend. Daarom heeft de gemeenteraad bepaald dat alle plannen opnieuw bekeken moeten worden. Het is tegelijkertijd ook de bedoeling dat alle Zwolse wijken een eigen bestemmingsplan krijgen op basis van de nu geldende regelingen.

Procedure

Het gaat om een actualisatie, dat wil zeggen dat geldende regelingen zijn vertaald in het plan en dat het plan is gedigitaliseerd. Omdat er geen sprake is van nieuw beleid zal er geen klassieke inspraak- of zienswijzenprocedure worden gevolgd. Het college heeft besloten om het voorontwerpbestemmingsplan voor te leggen aan de commissie Ruimte met de mogelijkheid om schriftelijk te reageren. Tegelijkertijd zal het plan vier weken ter inzage liggen en er wordt een inloopbijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden georganiseerd.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 19-09-2007 tot 18-10-2007