Vrouwen aan boord van een binnenvaartschip


"Elisabeth, hoort u mij?"

DORDRECHT, 20070907 -- Nederland heeft de grootste binnenvaartvloot van Europa. De Nederlandse binnenvaartvloot bestaat uit 4061 motorschepen, 639 sleepschepen en 1533 duwbakken. (Bron: Rijkswaterstaat, 2002.) Het totale laadvermogen is 5,5 miljoen ton. Feiten die er niet om liegen. De binnenvaart is van enorm belang voor onze economie. Maar vaak wordt vergeten dat het schip meestal wordt bestuurd door een man en vrouw samen, eventueel met behulp van een medewerker. Het is een wereld op zichzelf. Geertje French en Meta Bison zijn er in geslaagd om u een blik te laten werpen in deze wereld in: "Elisabeth, hoort u mij?" ISBN 978-90-8616-025-9

Door het openen van hun harten en huisarchieven maakten schippersfamilies het de schrijfsters mogelijk een kroniek te schrijven over het leven aan boord van een binnenvaartschip. `Elisabeth, hoort u mij?' geeft op bijzondere wijze een beeld van deze grootste binnenvaartvloot van Europa, waarbij aandacht voor het verleden en het heden. Zoals zij zelf zeggen: "Het is niet alleen over de binnenvaart, maar vooral ook voor de binnenvaart."

Dat het boek geschreven is, is bijzonder. Het is niet zo, dat men zo maar aan boord van een binnenvaartschip kan springen. En aan boord is er lang niet altijd tijd voor een uitgebreid interview over privé-zaken. Toch zijn de auteurs hierin geslaagd, na jaren van voorbereiding, en hebben daarmee een bijzonder boek gerealiseerd.

Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan de heer J. C. F. Hubens, voorzitter van vereniging 'De Binnenvaart', op woensdag 19 september 2007, om 14.00 uur aan boord van de voormalige duwboot Rene Siegfried. Het schip is nu onderdeel van het Binnenvaartcentrum en huisvest o.a. het eerste Nederlandse Binnenvaartmuseum en is afgemeerd nabij de Maasstraat te Dordrecht 3313CR.

Wij zouden het op prijs stellen als U hierbij aanwezig zou willen zijn.





Ingezonden persbericht