Gemeente Aalten


28-08-2007
"DE BAND versterken, de gemeente AALTEN VOORUIT brengen." Uitnodiging voor een interactieve publieksavond op woensdag 19 september a.s.

"DE BAND versterken, de gemeente AALTEN VOORUIT brengen."

De "werkgroep bestuur kerntaken discussie" van de gemeenteraad nodigt U in samenwerking met de Vrijwillige Brandweer van de gemeente Aalten en het politieteam Aalten uit voor een interactieve publieksavond op 19 september in activiteitencentrum "De Pol" in Aalten.

De onderwerpen die deze avond aan de orde komen zijn:

Veiligheid:
Nieuw Gemeentehuis;
Gemeentelijke belastingen;
Internationale samenwerking.

Van 19.00 uur tot 19.50 uur willen wij u graag de nieuwe brandweerkazerne, naast "De Pol", laten zien. Dan kan men zien op welke wijze door de brandweer inhoud wordt gegeven aan uw veiligheid. U kunt hier vragen stellen aan leden van de vrijwillige brandweer.

Vanaf 20.00 uur zullen vertegenwoordigers van het politieteam Aalten en de brandweer in "De Pol" kort spreken over hoe zij het onderwerp integrale veiligheid in onze gemeente zien, hoe men dit wil bereiken en wat u hiervan als inwoner merkt.

Na de inleiding wil de werkgroep graag met u in discussie gaan over o.a. de volgende onderwerpen:


- Welke verwachting hebt u als burger van de Politie

- Moet er een nieuw gemeentehuis komen of moet dit juist een gemeentekantoor zijn. Waar moet dit gemeentehuis/gemeentekantoor komen?


- Internationale samenwerking: Gaan we verder met alle internationale contacten die we hebben of richten we ons alleen maar op meer samenwerking met Bocholt en de Euregio en verder niets.


- Belastingen: lage OZB en weinig voorzieningen, of hogere OZB en meer voorzieningen.

De werkgroep bestuur kerntakendiscussie hoopt op een grote belangstelling.

Namens de werkgroep:.

De heer H.J. Ormel, raadslid.
De heer H.H. Eppink, raadslid.
De heer A.W. Udo, raadslid.
De heer D.J. den Hengst, ambtenaar.
De heer P.A. van der Velden, ambtenaar.