Gemeente Assen


Actueel

Onbekend maakt onbemind

29 augustus 2007

Uniek project in Assen: Ik en Kloosterveen en Kloosterveen met mij

Landelijke Federatie Belangenvereniging De Landelijke Federatie Belangenvereniging (LFB), regio Noordoost, vóór en dóór mensen met een verstandelijke beperking organiseert in Assen een uniek project: Ik en Kloosterveen en Kloosterveen met mij. LFB Noordoost organiseert dit project in samenwerking met Vanboeijen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Taskforce Handicap en Samenleving. Op woensdag 19 september zijn bewoners en begeleiders van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst staat in het teken van ontmoeten van buurtbewoners

In Kloosterveen gaat LFB Noordoost met bewoners en begeleiders aan de slag om de beeldvorming van mensen met een beperking in de wijk te veranderen en zo de integratie van mensen in de wijk te verbeteren. Nu de WMO van kracht is, wil LFB Noordoost mensen bewust maken van elkaar en hun omgeving.

Sociale betrokkenheid in de wijk

Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking gaan vanuit instellingen in de wijk wonen. Als ervaringsdeskundige kan LFB Noordoost vertellen dat dit slechts de eerste stap is op weg naar volwaardig burgerschap van mensen met een beperking in de samenleving. De volgende fase is om mensen in woonwijken met elkaar in contact te brengen, zodat er meer sociale contacten ontstaan, de beeldvorming gaat veranderen en er betere integratie gaat plaatsvinden.

Informatiebijeenkomst 19 september a.s.

Bewoners van Kloosterveen en begeleiders zijn van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst onder leiding van Henk van Dijk (medewerker van het provinciale steunpunt in Assen) op woensdag 19 september om 19.30 uur. Henk informeert bewoners en begeleiders tijdens deze avond over het project. Na de opening geeft Henk van Dijk een presentatie over het provinciale steunpunt in Assen, waarna Willem Kwakkel namens LFB Noordoost de presentatie Ik en Kloosterveen en Kloosterveen met mij geeft. Vervolgens gaan de aanwezigen samen aan de slag. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De bijeenkomst vindt plaats in de in Assen, .

Ik en Kloosterveen en Kloosterveen met mij van LFB Noordoost wordt mede mogelijk gemaakt door:

Taskforce Handicap en Samenleving

Van Boeijen