Gemeente Alkmaar

4 september 2007

Inloopbijeenkomst Overstad

Op Overstad wordt een informatieruimte ingericht met informatie over het structuurplan en het beeldkwaliteitsplan, die op woensdag 19 september open is. Naast een fototentoonstelling van Overstad vroeger en nu, geeft een 3D-presentatie een beeld van de gewenste toekomstige situatie.
De gemeente heeft het streven om van Overstad een prachtige wijk te maken die de centrumfunctie van Alkmaar versterkt. De ligging van Overstad - tegen het historische (winkel)centrum van Alkmaar - biedt ongekende mogelijkheden voor een aantrekkelijk, levendig en veelzijdig woon- en winkelgebied. Deze mogelijkheden laten we tijdens de bijeenkomst zien.

Inloopbijeenkomst
De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 september van 16.00 uur tot 21.00 uur in de Pettemerstraat 14 te Alkmaar. Het ontwerp structuurplan, het concept beeldkwaliteitsplan (inclusief de welstandscriteria) en de plan-MER, liggen tijdens deze bijeenkomst ter inzage.

Ook is de fototentoonstelling 'Overstad Vroeger en Nu' te zien met historische beelden en foto's van Overstad vroeger, toen het nog grotendeels polder was. Fotograaf Rob Verhagen maakte afgelopen weken foto's op Overstad en legde hiermee de sfeer en het karakter van Overstad anno 2007 vast.
En een 3D-presentatie geeft een beeld van de huidige en de gewenste toekomstige situatie.

Inspraak
Inspraak op de drie plannen is mogelijk van 6 september tot en met 17 oktober 2007. Reacties kunnen schriftelijk worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via een digitaal reactieformulier op de website.

De plannen zijn ook in te zien bij de balie bouwen en wonen in het Stadskantoor of via de website www.alkmaar.nl/overstad.

---

U bent van harte uitgenodigd om bij de informatiebijeenkomst een kijkje te nemen in de informatieruimte op woensdag 12 september van 16.00 uur tot 21.00 uur, Pettemerstraat 12 te Alkmaar.

Informatie (samengevat) over de plannen (Masterplan, structuurplan, beeldkwaliteitplan en plan-MER) en de documenten (rapporten) zijn te vinden op de website www.alkmaar.nl/overstad.

Meer informatie:
Mariska van der Leij, communicatieadviseur gemeente Alkmaar, 072 548 8992.
---


---- --