Gemeente Nuth


Onthulling straatnaamborden nieuwbouwwijk Vaesrade

Woensdag 19 september vond op het voormalig terrein van tuincentrum TAN in Vaesrade de onthulling plaats van de straatnaambordjes. De bedenkers van de respectievelijke straatnamen Anthemiahof en Beukenhof waren uitgenodigd de onthulling bij te wonen en een blijk van dank in de vorm van een Irischeque in ontvangst te nemen.

Burgemeester Vos benadrukte nogmaals de prachtige locatie die niet alleen een meerwaarde heeft voor de kern Vaesrade maar bovendien positief bijdraagt aan het toeristisch-recreatieve gezicht van Limburg. Bouwen in harmonie met het landschap.

De twee straatnamen die gekozen zijn voor dit nieuwbouwproject sluiten dan ook perfect aan bij het historisch-culturele karakter van het gebied. De naam Anthemiahof verwijst naar het Griekse woord voor bloem: `Anthemon'. De naam herinnert hiermee aan de bloemenzaak Anthemia die 60 jaar geleden naam en faam verwierf met haar bruidsboeketten. De naam Beukenhof herinnert aan het beukenbos, de statige beukenbomen aan de zuidkant van het ontwikkelplan.

De aanwezigen

De jongste prijswinnaars Mike en Ian, bedachten evenals de heer Bonné de naam Beukenhof

Burgemeester Vos onthuld samen met de prijswinnaars de straatnaambordjes

Burgemeester Vos benadrukt in zijn voordracht de unieke locatie en de meerwaarde voor de kern Vaesrade

Wethoudern Léon Pansters in gesprek met de heer Habets, één van de bedenkers van de naam Anthemiahof

Straatnaambordje Beukenhof, met op de achtergrond de statige beukenbomen waarna de straat vernoemd is

Straatnaambordje Anthemia verwijst naar de voormalige locatie van Bloemisterij `Anthemia' waaraan de straat haar naam ontleent.