Socialistische Partij Rotterdam

Nieuw 'Groenpunt' De Esch helpt protest tegen helihaven

22-09-2007 * Woensdag 19 september is Natuurpark De Esch uitgeroepen tot Groenpunt.Groenpunt wil met het slaan van een groenpunt extra aandacht vragen voor bijzondere natuurgebieden in de stad. Naast het natuurgebied is de aanleg van een helikopterhaven gepland. Reden voor omwonenden om bij het slaan van het Groenpunt aandacht te vragen voor hun bezwaren.

foto: protest_tegen_helihaven_bij_slaan_van_Groenpunt

De bewoners van De Esch, Kralingse Veer en Prins Alexander maken zich niet alleen zorgen omdat de helikopterhaven naast een natuurgebied is gepland. Men is ook bang voor geluidsoverlast en verslechtering van de luchtkwaliteit.
Onduidelijk is ook wie tekenen voor het aantal vluchten op welke tijdstippen en wat de sanctiemogelijkheden zijn als het bedrijf Helinet, dat de helihaven gaat exploiteren, zich niet aan die afspraken houdt. Daarnaast is het economisch nut voor de stad lang niet aangetoond.
Binnenkort zal de gemeenteraad zich, na een expertmeeting, uitspreken over de aanleg van de helihaven.

Groenpunt, onderdeel van het Nivon, slaat elk jaar een paal in een bijzonder natuurgebied in Rotterdam. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van natuur en groen in de stad.

Deelnemers aan het platform 'Stop de heliherrie' zijn: Bewonersplatform DWL, Bewoners Steunpunt Alexander, SWO Kralingseveer, Het Rotterdams Milieucentrum, Milieudefensie Rotterdam, verontruste bewoners en verschillende politieke partijen.

Zie ook:

* Lees meer over het Groenpunt