Gemeente Echt-Susteren


vragen

Limburgse opleiding sport- en beweegleider senioren krijgt vervolg

De opleiding sport- en beweegleider senioren die de opleiding CIOS van Leeuwenborgh Opleidingen en het Huis voor de Sport Limburg ontwikkelden, krijgt een vervolg. De deeltijd opleiding die vorige jaar startte, begint 20 september voor de tweede lichting. De behoefte aan goed gekwalificeerde mensen in de sport is groot. Vooral voor de begeleiding van 50-plussers die op een verantwoorde manier willen bewegen. Een groot aantal studenten van de huidige opleiding is al aan het werk als sport- en beweegbegeleider.

Vergrijzing

Nederland vergrijst, Limburg zelfs sneller dan de rest van het land. In de komende jaren zal het percentage 50-plussers in onze Provincie bijna verdubbelen. Deze nieuwe generatie ouderen wil bewegen en heeft daarin specifieke wensen en behoeften. Het is belangrijk dat het aanbod aansluit bij deze wensen en behoeften, zodat zij ook zo lang mogelijk blijven bewegen. Goed opgeleid kader is daarbij de belangrijkste succesfactor.

Doel opleiding

Na het volgen van deze opleiding zijn de studenten in staat om op een professionele wijze les te geven aan mensen ouder dan 50 jaar. Belangrijkste doel is om de senioren ook blijvend te laten bewegen op een veilige en verantwoorde wijze. Dat leren ze door in te spelen op het niveau van de deelnemers en gehoor te geven aan hun wensen en behoeften. De leerstof gaat in op de psycho-sociale en gezondheidskundige aspecten van het ouder worden, de methodiek en didactiek van de praktijklessen. Ook nieuwe trends binnen sport en bewegen, PR en benadering van de doelgroep staan in het leerplan.

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor afgestudeerden van het CIOS, de ALO, de PABO of een vergelijkbare opleiding, voor mensen met een opleiding van een sportbond op niveau 3 en voor paramedici en activiteitenbegeleiders met een sportachtergrond.


- Tijdinvestering: 1 jaar, 1 dagdeel scholing en 1 tot 2 dagdelen studie en stage per week


- Start: 20 september 2007


- Cursusdagen: elke donderdag (18:30 - 21:54 uur) en een enkele zaterdag (overdag)


- Kosten: EUR 595,- (inclusief examengeld, exclusief EUR 75,- materiaal)


- Aanmelding: tot uiterlijk medio augustus 2007

Voor meer informatie kijk op www.huisvoordesport.org of op www.leeuwenborgh.nl