Ingezonden persbericht


Rotterdamse skyline in de schijnwerpers tijdens eerste Wolkenkrabberweekend persbericht
05.07.2007
Rotterdam is trots op haar hoogbouw: de stad met de bekendste skyline van Nederland viert dit met het Wolkenkrabberweekend. Van 20 t/m 23 september vindt in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture de eerste editie van dit evenement plaats. De hoogbouw van Rotterdam staat vier dagen lang centraal in een gevarieerd programma van entertainment, kunst en cultuur, sport en (vak)inhoudelijke onderdelen.

Het Wolkenkrabberweekend vindt dit jaar voor het eerst plaats en heeft de ambitie een tweejaarlijks evenement te worden. Met een open dag van bekende en minder bekende hoogbouw, voorstellingen, tentoonstellingen en diners in de gebouwen, een Wolkenkrabberfeest op zaterdagavond, expert meetings en een publicatie over de nieuwste ontwikkelingen in de stad, spreekt het weekend zowel liefhebbers van hoogbouw als de professional aan.

Een van de onderdelen is het officiële Nederlands Kampioenschap traplopen. Dit jaar zullen de 515 traptreden van de Euromast bedwongen worden. Het kunst- en cultuurprogramma heeft als onderliggend thema NuTuur. Hierbij wordt op uiteenlopende wijze gekeken naar de stad, haar hoogbouw en natuur in al haar facetten. Dat kan variëren van een rondleiding door een stadsbioloog tot performances en filosofische beschouwingen.

Voor de experts presenteert de Nederlandse Stichting Hoogbouw de resultaten van een onderzoek naar hoogbouwbeleid. Hiermee wordt een stand van zaken gegeven van de wijze waarop en het kader waarbinnen hoogbouw in Nederland tot stand komt. Aansluitend vindt een debat plaats over dit onderwerp.

Het Wolkenkrabberweekend wordt mede mogelijk gemaakt door Vesteda, Deloitte en Rotterdam Durft.

Voor meer informatie: www.rotterdam2007.nl

noot voor de redactie/