Gemeente Aalten


10-09-2007
Voorlichtingsbijeenkomst Gasfabriek Aalten
Donderdag 20 september 2007

Aan de Bredevoortsestraatweg 109 in Aalten is in het verleden een gasfabriek gevestigd geweest. Ten gevolge van deze activiteiten is er ter plaatse een bodemverontreiniging ontstaan.

In 2004 is in opdracht van de gemeente Aalten reeds een bodemsanering uitgevoerd in enkele tuinen aan de Bredevoortsestraatweg en een deel van het wegtracé.

Inmiddels zijn in Gelderland afspraken gemaakt tussen de verschillende gemeenten, provincie Gelderland en Nuon over de aanpak van alle 31 Gelderse gasfabrieken, zo ook in Aalten. Provincie Gelderland heeft het voornemen in het najaar te starten met het actualiseren van de bodemonderzoeken en het opstellen van een saneringsplan. Aansluitend zal de sanering worden uitgevoerd. In overleg met alle betrokkenen willen wij ervoor zorgen dat (eventuele) overlast als gevolg van de sanering zo beperkt mogelijk blijft.

Op 20 september a.s. willen wij een toelichting op onze plannen geven. De gemeente Aalten en de provincie Gelderland zullen hierbij aanwezig zijn. Belangstellenden zijn welkom op de informatie avond op 20 september 2007 over deze bodemverontreiniging. De bijeenkomst vindt plaats in Partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 te Aalten en begint om 19.30 uur.