Gemeente Aalten


10-09-2007
Informatieavond 'Mantelzorg(ers) en vrijwilligers, en de Wmo' Donderdagavond 20 september 2007

Informatieavond 'Mantelzorg(ers) en vrijwilligers, en de Wmo'

In de mantelzorgsalon in Winterswijk wordt op donderdagavond 20 september a.s. een bijeenkomst gehouden over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en specifiek over het onderdeel vrijwilligers en mantelzorgers. De mantelzorgsalon bevindt zich in Zalencentrum Nijenhuis in Winterswijk.
Per 1 januari 2007 is de Wmo van kracht. Van burgers wordt dan verwacht dat ze 'meedoen'
in de maatschappij en proberen eerst zelf hun problemen op te lossen alvorens naar de gemeente te gaan voor ondersteuning. De gemeente krijgt de verantwoordelijkheid haar voorzieningen zodanig op peil te hebben dat die burger ook echt kàn 'meedoen'.
Onderdeel van deze wet is het prestatieveld mantelzorg en vrijwilligers. Gea Rauwerdink, beleidsmedewerker van de gemeente Winterswijk komt vertellen over deze nieuwe wet en gaat specifiek in op het onderdeel vrijwilligers en mantelzorg. Zij wil graag met de aanwezigen van gedachten wisselen over dit onderwerp. Iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp is van harte welkom. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur. Zalencentrum Nijenhuis bevindt zich aan de Houtladingstraat 6 in Winterswijk.