Ingezonden persbericht


Persbericht

Nationaal Biometrie congres: 20 september 2007!

Utrecht, 10 september 2007 - Wat hebben voetbalclub ADO Den Haaag, het gemeentehuis van Epe en het Brabantse café De Oriënt Express met elkaar gemeen? Ze zetten alledrie biometrische toepassingen in om bezoekers, medewerkers en bezittingen te beveiligen. Veel security-managers zijn momenteel bezig met het implementeren van deze technologieën in de hoop fraude en identiteitsdiefstal tegen te gaan. Om duidelijkheid te scheppen rondom de mogelijkheden, toepassingen en toekomst van biometrie organiseert Stichting Media Plaza op donderdag 20 september in Utrecht het Nationaal Biometrie congres.

Het programma van het Nationaal Biometrie congres is compleet In het plenaire gedeelte van het congres vertellen diverse sprekers over de laatste stand van zaken met betrekking tot biometrie.
* Jan Grijpink, Nederlands Biometrie Forum, schetst in het kort een beeld van de maatschappelijke uitdagingen van biometrie.
* Asker Bazen, Uniqkey Biometrics, vertelt u over de status en ontwikkelingen van biometrie vanuit een technisch oogpunt.
* Ruud van Munster, TNO Science and Industry, gaat in op de praktische overwegingen, succesfactoren, randvoorwaarden en struikelblokken van biometrie.
* Ton van der Putte, Atos Origin, spreekt over het foppen van vingerafdruksensors door middel van nagemaakte vingerafdrukken.

In de middag vinden er diverse workshops plaats, waarin veel praktijkvoorbeelden met biometrie worden toegelicht.
* Reinoud Weijman, A.E.T. Europe BV, licht de sterke authenticatie via smart cards, digitale certificaten en biometrie toe.
* Anton Kuip, Nedap, vertelt over biometrie en veilige toegangsbeheer.
* Harry van der Aa, COA, presenteert over biometrie binnen het registratiesysteem van de opvang van asielzoekers.
* Werner Roest, EasySecure, geeft een presentatie over alle facetten van identiteitsmanagement bij de gemeente Epe.
* Nanne Onland, Dartagnan BV, licht de biometrische toepassingen en ontwikkelingen in de luchtvaart toe.
* Pim Bonenkamp, LogicaCMG, presenteert over diverse pilots met biometrie in verschillende industrieën.
* Reinier van der Drift, BioXS International BV, geeft tips en trucs over de toepassing van biometrie. Voor meer informatie en om in te schrijven kan men kijken op www.mediaplaza.nl/event/biometrie. De deelnamekosten voor dit congres bedragen ¤ 499,- excl. BTW..