Het Moeder&Kindhuis van Rentray bestaat één jaar

13/09/2007 15:30



Rentray



Meiden met gedragsproblemen hebben een perspectiefvolle behandeling nodig, naast opvang en zorg. Als ze zwanger zijn en moeder worden, dan moet die opvang en zorg zich ook uitstrekken tot hun baby's.

Sinds een jaar biedt de Jeugdinstelling Rentray deze specifieke opvang en zorg via het Moeder?. In het Moeder? vinden de (aanstaande) moeders niet alleen een veilige plek, maar leren ze ook de basisvaardigheden op het gebied van verzorging, voeding en opvoeding. Vaardigheden die bij deze moeders niet vanzelfsprekend aanwezig zijn. Via het Moeder? wil Rentray bereiken dat er een veilige opvoedingssituatie is voor kind en jonge moeder. Tevens wil Rentray voorkomen dat kinderen van moeders met gedragsproblemen, zélf weer gedragsproblemen ontwikkelen.

Het Moeder? bestaat nu één jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert Rentray een symposium op 20 september, waarbij de speciale problematiek rond de zorg voor jonge moeders met gedragsproblemen centraal staat. Alle sectoren die bij het Moeder? betrokken zijn, zijn daarbij aanwezig: de buurt, de lokale voorzieningen, Bureau Jeugdzorg, het zorgkantoor, de provincies en de ministeries van Justitie en Jeugd en Gezin.

Voor meer informatie over Rentray of het Moeder? verwijs ik u naar de bijlage.