Gemeente Zoetermeer

Burgemeester met delegatie naar China

Reis in teken van cultuur en economie

Burgemeester Waaijer vertrekt 20 september als delegatieleider met een culturele- en handels delegatie naar de provincie Fujian in China. Samen met een aantal Zoetermeerse kunstenaars en ondernemers brengt de burgemeester een bezoek aan de stad Xiamen. Zoetermeer onderhoudt al jaren een vriendschappelijke band met deze stad in de vorm van een citylink.

Aanleiding voor het bezoek is de officiële opening van de Xiamen International Garden Expo door burgemeester Waaijer Zoetermeer. De burgemeester is hiervoor uitgenodigd door het gemeentebestuur van Xiamen. Op deze tentoonstelling, waarvan het internationale deel een permanent karakter krijgt, staat een kunstwerk van de Zoetermeerse kunstenaar Marus van der Made. Het Zoetermeerse deel van de inzending is ontworpen door tuinarchitect Niek Roozen.

Tijdens het bezoek worden de contacten op cultureel gebied versterkt. De burgemeester zal vier Zoetermeerse kunstenaars ontmoeten die in het kader van de culturele uitwisseling in september in Xiamen werken, lesgeven en samen met kunstenaars uit Xiamen exposeren. Xiamen heeft aan alle steden waarmee ze een citylink hebben om een donatie gevraagd voor dit museum in de vorm van een instrument dat typisch is voor de cultuur van dat land. Burgemeester Waaijer schenkt een harmonium aan het Pianomuseum.

Ook op economisch vlak worden contacten gelegd. Voor de Zoetermeerse ondernemers in de delegatie vinden verschillende ontmoetingen plaats met vertegenwoordigers van de lokale overheid en van plaatselijke bedrijven die zich op Europa richten.

Het bezoek van de Zoetermeerse delegatie aan China duurt tot 28 september.