Gemeente Valkenswaard

Behandeling Verkeersvisie Schaapsloop in commissie september

Behandeling Verkeersvisie Schaapsloop in commissie september

Eén van de agendapunten voor de openbare commissievergadering van donderdag 20 september, is het bespreken van de Verkeersvisie Schaapsloop. Deze Verkeersvisie voor industrieterrein De Schaapsloop en omgeving, is in opdracht van de gemeente Valkenswaard opgesteld door ETIN Adviseurs in samenwerking met AGV, Adviseurs in Mobiliteit.

Het gaat om een visie voor het gebied dat grofweg begrensd wordt door de Europalaan in het westen, de Tongelreep in het zuiden, de Bosstraat in het noorden en de gemeentegrens (met Heeze-Leende) in het oosten.

Aanleiding opstellen Verkeersvisie
De verkeersvisie is opgesteld om de knelpunten in verkeersafwikkeling op en rond het industrieterrein op te lossen. In de visie is nadrukkelijk aandacht besteed aan de economische belangen van de Schaapsloop. Om de huidige bedrijvigheid te behouden, nieuwe bedrijven aan te trekken en het aanbod aan bedrijfs- en kantoorruimte een goede invulling te kunnen geven is een goede bereikbaarheid van het industrieterrein één van de belangrijkste factoren. Het is ook wezenlijk dat er uitzicht is op een structurele oplossing van de regionale verkeersproblematiek.

Geconstateerde knelpunten
In en rond de Schaapsloop zijn door de gemeente, bewoners en vertegenwoordigers van de bedrijven de volgende verkeersknelpunten geconstateerd:

1. kruispunt J.F.Kennedylaan - Leenderweg;
2. Zeelberg;

3. J.F.Kennedylaan;

4. De Vest.

Tevens zijn in de visie de volgende verkeerszaken meegenomen: a. evaluatie eerder genomen maatregelen Bosstraat; b. haalbaarheid vrachtwagenverbod Leenderweg.

De concept-Verkeersvisie heeft vanaf 27 februari vier weken ter inzage gelegen. In die periode heeft de gemeente drie discussiebijeenkomsten voor bewoners en bedrijven georganiseerd. Op 5 april werd de conceptvisie gepresenteerd aan de gemeenteraad. Verder zijn enkele belangenorganisaties actief geïnformeerd.

Voorgestelde maatregelen
Op basis van alle ingekomen reacties op de concept-verkeersvisie worden nu de volgende maatregelen voorgesteld:

* Opwaarderen van De Vest.

* Kruispunt Leenderweg - J.F.Kennedylaan ombouwen tot T-kruising.
* Instellen vrachtwagenverbod Leenderweg.
* Maken keerlus op het einde van de J.F.Kennedylaan.
* Knip maken in de Paukesvenweg.

* Knip maken op het kruispunt de Sil - Zeelberg - Brugseheide.
* Verbinding maken tussen industriegebied Schaapsloop 1 en 2.
* Invoeren mobiliteitsmanagement op het bedrijventerrein.
* Realiseren van een truckstop.

Uitwerking maatregelenpakket
Na vaststelling van de verkeersvisie kan overgegaan worden tot uitwerking van de diverse maatregelen. Het is de bedoeling om de periode tot aan de jaarwisseling te gebruiken voor het verder uitwerken hiervan. In het voorjaar van 2008 kunnen dan de nodige (raads)besluiten genomen worden. Daarna kan een begin gemaakt worden met de - gefaseerde - uitvoering van de projecten.

Meer informatie
Belangstellenden kunnen vanaf maandag 10 september de Verkeersvisie Schaapsloop en de tekst van het commissie- raadsvoorstel raadplegen op onze website. Kies links op de openingspagina de knop 'Dossiers' en dan 'Verkeersvisie Schaapsloop' of klik hier.

Met eventuele vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer J. Smulders, teamleider Realisatie van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040 2083530.