Gemeente Boekel


Herinrichting Burgemeester Schafratstraat

Op donderdag 20 september wordt gestart met de herinrichting van de Burgemeester Schafratstraat.
De uit te voeren werkzaamheden bestaan uit het opbreken van de bestaande verharding, het vervangen van de bestaande riolering, het aanleggen van een hemelwaterriolering en het opnieuw aanbrengen van de verharding.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Ten behoeve van de bereikbaarheid van de aan-liggende woningen wordt de volgende werkwijze toegepast:


· de bestaande rijbaan wordt opgebroken, de bestaande voetpaden blijven nog aanwezig om de aanliggende woningen per voet bereikbaar te houden;

· de bestaande riolering wordt opgebroken, de nieuwe riolering wordt aangelegd;

· de nieuwe rijbaan wordt aangelegd;

· de bestaande voetpaden/parkeerstroken worden opgebroken, de woningen zijn per voet bereikbaar via de nieuwe rijbaan;
· de nieuwe voetpaden en parkeerstroken worden aangelegd.

Bovenstaande werkzaamheden worden als een soort trein uitgevoerd waarbij de Bergstraat het beginpunt is en de Rutger van Herpenstraat het eindpunt.
De bewoners van de aanliggende woningen ontvangen een bewonersbrief voordat de werkzaamheden ter plaatse van hun woning starten.

De werkzaamheden zullen naar verwachting eind 2007 afgerond zijn. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Nooijen uit Oss. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Boekel, telefoon 0492 326800.