De Haagse Hogeschool

âDen Haag Nieuw Centraal, één van de nieuwe sleutelprojecten, maar wie heeft de sleutel?â

Minisymposium opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek De Haagse Hogeschool

De miljoenennota wordt op de derde dinsdag in september gepresenteerd. De opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van De Haagse Hogeschool organiseren op 20 september a.s. âde derde donderdag in septemberâ, waarbij de relatie tussen de bouwwereld en de overheid centraal staat.

Dit jaar is het thema âDen Haag Nieuw Centraal, één van de nieuwe sleutelprojecten, maar wie heeft de sleutel?â. Verschillende hoofdrolspelers van het project Den Haag Nieuw Centraal leveren een bijdrage aan dit symposium. Sprekers zijn onder andere Marnix Norder, wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Den Haag, J Benthem van architectenbureau Benthem en Crouwel en P. Bruinhard van Fortress, de ontwikkelaar van New Babylon . Gesprekleider van het symposium is L. Vulperhorst van adviesbureau AEF te Utrecht.

De gemeente Den Haag is sinds de jaren tachtig bezig met een nieuw centrum. Met de komst van de HSL en de RandstadRail groeit het aantal reizigers en hiervoor wil Den Haag het station en het omliggende gebied vernieuwen. Het station en de omgeving moeten levendiger en toegankelijker worden en aansluiten bij het nieuwe centrum. Het project Den Haag Nieuw Centraal kost ruim 700 miljoen euro. Geld van rijksoverheid, gemeente en marktpartijen. De vraag is bij zoân project wie de sleutel heeft om dit project tot een succes te maken.

Daarom organiseren de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van De Haagse Hogeschool op donderdag 20 september 2007 een minisymposium van 15.00 tot 17.00 uur. Deze middag is bedoeld om relaties uit de beroepspraktijk, oud-studenten én huidige studenten en collegaâs uit het onderwijs met elkaar in contact te brengen. âDe derde donderdag in septemberâ vindt plaats op De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag.

De opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek van de Academie voor Technology & Environment van De Haagse Hogeschool leiden studenten op tot startende professionals die hun werkterrein vinden in breed speelveld van partijen die allemaal met elkaar te maken hebben zoals bouwbedrijven, projectontwikkelaars, overheden, ingenieursbureaus enz. Vanuit de maatschappelijke functie die de opleidingen hebben, vinden zij het belangrijk om deze partijen regelmatig bij elkaar brengen.