Projectorganisatie Maasvlakte 2


Inspraak Landschapspark Buytenland

Startnotitie milieueffectrapportage open voor inspraak

Vanaf 20 september ligt gedurende vier weken de Startnotitie Milieueffectrapportage Landschapspark Buytenland ter inzage. Gedurende deze tijd is inspraak mogelijk. Op woensdag 26 en donderdag 27 september zijn er twee informatieavonden, waarbij u tevens u reactie kwijt kunt. Beide avonden beginnen om 19.00 uur met een inloopmarkt. Om 19.30 uur wordt de startnotitie toegelicht en vanaf 21.00 uur is voor uw mondelinge reactie een notulist aanwezig. De locaties voor deze bijeenkomsten zijn:

Woensdag 26 september: Delta Psychiatrisch Centrum (Albrandswaardsedijk 74, Portugaal)
Donderdag 27 september: Cultureel Centrum Waterpoort (Middeldijkerplein 9, Barendrecht)

Landschapspark Buytenland
Een toegankelijk en aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied, dat is het toekomstplaatje voor het 600 hectare grote gebied tussen Rhoon, de Oude Maas en Portland. Hier komt Landschapspark Buytenland, een onderdeel van de 750 hecatare natuur- en recreatiegebied zoals voorzien in het Project Mainportontwikkeling Rotterdam, waar ook Maasvlakte 2 een onderdeel van is.

Voor het landschapspark ontwikkeld kan worden moet het huidige bestemmingsplan worden aangepast. In juli van dit jaar heeft de Rijksadviseur voor het Landschap een advies uitgebracht waarin hij drie inrichtingsalternatieven schetst. Om tot een bestemmingsplan te komen, zullen de komende jaren keuzes gemaakt moeten worden over de beste manier om het landschap in te richten. Hiervoor moeten allereerst de milieu-effecten van verschillende alternatieven op een rijtje worden gezet. Dit gebeurt in een milieueffectrapportage (MER).

Richtlijnen voor milieueffectrapportage
De gemeenteraad van Albrandswaard besluit in december van dit jaar over de richtlijnen voor de milieueffectrapportage. Deze richtlijnen bepalen welke alternatieven onderzocht worden en hoe dat gebeurt. In de startnotitie geeft de provincie Zuid-Holland, die het onderzoek gaat uitvoeren, hiervoor een aanzet.

De richtlijnen voor het onderzoek moeten ertoe leiden dat er straks onderbouwde keuzes gemaakt kunnen worden. Iedereen die belangstellend of belanghebbend is, kan meepraten over wat er nodig is om onderbouwde keuzes te maken. Leest u meer over de startnotitie, de milieueffectrapportage en hoe u zich verder kunt informeren in de Informatiekrant Buytenland (PDF, 3MB).
kennisgeving stratnotitie landschapspark (419.97 Kb) Infokrant Buytenland (3.07 Mb)

Voor meer informatie over dit onderwerp, zie ook:

Kiezen voor groen