Time : 11:41:35
Date : 19 September 2007
Sender Name: Delhaize Group

DE SUPERMARKT DELHAIZE VERVIERS VERHUIST

Een nieuwe, milieuvriendelijkere winkel met moderne technologieën

De supermarkt Delhaize Verviers verandert op donderdag 20 september 2007 van adres. De oude supermarkt in de rue Lucien Defays verhuist naar de boulevard des Gérardchamps 118, een kilometer verderop. Dit kadert in de strategie van Delhaize waarbij een voortdurende modernisering van het netwerk en een grotere milieuvriendelijkheid worden nagestreefd met winkels dichtbij de klanten.

Delhaize Verviers opende zijn deuren in 1983

De oude supermarkt in Verviers opende 24 jaar geleden zijn deuren en had een verkoopsoppervlakte van 1400 m² en 125 parkeerplaatsen. Op 19 september 2007 sluit de winkel definitief haar deuren. De verkoopsoppervlakte bleek te klein te zijn voor de invoering van nieuwe winkelconcepten. Daarom besliste Delhaize om te verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie.

Een nieuwe supermarkt vol nieuwigheden

De nieuwe Delhaize-supermarkt is 705 m² groter dan de oude supermarkt, wat op een totale verkoopsoppervlakte van 2105 m² neerkomt. Hierdoor kunnen de verschillende afdelingen een ruimer assortiment aanbieden. Vooral de afdelingen droge voeding, diepvriesproducten en papierwaren worden sterk uitgebreid. Bovendien biedt Delhaize, als specialist in verse producten, in de nieuwe winkel een afdeling self-traiteur aan (waar maaltijden ter plaatste gemaakt en verpakt worden) en een bakkerij waar meermaals per dag broden gebakken worden. Een andere, grote nieuwigheid is het open atelier van de visafdeling waar de vis dagelijks vers wordt geleverd en de klanten de verse bereidingen kunnen zien.

De klanten beschikken over een parking van 170 plaatsen, waarvan er 70 overdekt zijn. De nieuwe supermarkt Verviers zal geopend zijn van maandag tot zaterdag van 8u30 tot 20u en op vrijdag tot 21u.

De nieuwe supermarkt opent bovendien de deuren in avant-première op woensdag 19 september 2007 om 18u. De genodigden krijgen er de kans om de winkel te ontdekken voor de officiële opening de volgende morgen om 8u30.

Een nieuwe, milieuvriendelijke supermarkt

De opening of verhuis van een supermarkt is de gelegenheid bij uitstek om winkels te bouwen die zowel innovatief als milieuvriendelijk zijn. De nieuwe Delhaize-supermarkt in Verviers is dan ook gebouwd met het oog op een zuinig energieverbruik.

De verlichting is zodanig ontworpen dat er een evenwicht ontstaat tussen natuurlijk licht en kunstmatig licht. "Om het energieverbruik van de verlichting zoveel mogelijk te beperken, werken we gedeeltelijk met natuurlijke verlichting via glazen lichtstraten in het dak van de winkel", aldus Philippe-Henri Heymans, Architect, Store Design and Technical Director. "Om het natuurlijk licht aan te vullen, heeft Delhaize ook geïnvesteerd in een intelligent, kunstmatig verlichtingssysteem. Dit systeem berekent hoeveel natuurlijk licht er binnenkomt en vult dat dan automatisch aan met kunstlicht waar nodig."

In de winkel wordt bovendien de warmte van de koeltogen gerecupereerd om de winkel en een deel van het water te verwarmen. Er zijn ook zonnepanelen aangebracht die een groot deel van het water op een volledig milieuvriendelijke manier verwarmen.

Uitbreiding en vernieuwing van het winkelnetwerk

De uitbreiding en vernieuwing van het winkelnetwerk is een belangrijke strategische pijler van Delhaize. Delhaize wil elke klant een winkel in zijn buurt aanbieden, dichtbij zijn woning of werkplaats die gemakkelijk te bereiken is. Er worden ook elk jaar tal van winkels vernieuwd zodat deze nog beter aan de eisen van onze klanten voldoen. Bij deze renovaties wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Er worden in de mate van het mogelijke milieuvriendelijke maatregelen genomen en aanpassingen gedaan om de toegankelijkheid van de winkels voor mindervaliden te verbeteren. Voor het einde van het jaar zijn nog twee openingen voorzien van nieuwe Delhaize supermarkten: één in het centrum van Antwerpen en één in Keulen.

Over Delhaize België

Eind juni 2007 bestond het netwerk van Delhaize België, Luxemburg en Duitsland uit 723 winkels, waarvan 689 in België, 31 in het Groothertogdom Luxemburg en 3 in Nordrhein-Westfalen (Duitsland). Met haar verschillende winkelformaten (Delhaize supermarkten, AD Delhaize, City Delhaize, Proxy Delhaize, Shop'n Go en Tom&Co) realiseerde Delhaize België in 2006 een omzetcijfer van 4,3 miljard euro. Delhaize heeft in 2006 een marktaandeel in België van 26,1%*. De onderneming telt 18.000 medewerkers.
Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep die actief is in zeven landen op drie continenten. Eind maart 2007 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit meer dan 2.500 winkels. De groep stelde 139.000 mensen te werk in 2006.

* Bron: AC Nielsen

Persinformatie

Catherine Alexandre
SVP Marketing & Communication
Tel. 02/412 82 57
calexandre@delhaize.be

Katrien Verbeke
Communication Specialist
Tel. 02/412 82 39
kverbeke@delhaize.be

URL: http://www.delhaize.be