Gemeente Hengelo

Gratis openbaar vervoer op 20 september

Op donderdag 20 september is een groot deel van het openbaar vervoer in Twente gratis. Alle stads- en streekbussen van Twents (Connexxion) en Syntus in de regio Twente zijn op deze dag gratis toegankelijk. Dit geldt ook voor de treindienst Almelo-Mariënberg. Deze dag is een initiatief van Regio Twente.

Iedereen kan op 20 september van s ochtends vroeg tot s avonds laat gratis gebruikmaken van de bussen van Twents en Syntus in Twente en van de treindienst Almelo-Mariënberg. Na de goede ervaringen van voorgaande jaren is besloten om jaarlijks een gratis OV-dag te organiseren, aldus Jeroen Goudt, portefeuillehouder Mobiliteit Regio Twente. Twente is daarmee uniek in Nederland. Een gratis OV-dag kan drempelverlagend werken voor potentiële reizigers. Zij kunnen op deze manier kennismaken met het gemak van het openbaar vervoer.

Het thema van dit jaar is gemak. Reizigers hoeven nooit lang op een bus te wachten. In de steden rijden de bussen zelfs zesmaal per uur. Ook kan de reiziger in Twente een Twents gemakskaartje kopen bij de chauffeur. Ook zijn de bussen voorzien van allerlei gemakken zoals een lage instap en airco.

Meer informatie is te vinden op www.twents.nl.