Gemeente Purmerend

Donderdag 20 september gratis kennismaken met Sportinstuif

18 september 2007

Donderdag 20 september is er Sportinstuif in sportaccommodatie De Gors aan Zwanebloem, nabij het wijkwinkelcentrum. Tijdens de sportinstuif zijn er individuele en collectieve mogelijkheden om met diverse sportmaterialen aan de conditie te werken. De kennismaking met de Sportinstuif donderdag 20 september is gratis. Iedere Purmerender vanaf achttien jaar kan meedoen met de geboden sportieve activiteiten. De Sportinstuif is door de gemeente in ere hersteld nadat de heer Schaap in juni tijdens het spreekrecht van het raadsforum Samenleving hiervoor had gepleit.

Dit jaar is het elke donderdag mogelijk van 19.30 uur tot 21.30 uur onder deskundige begeleiding te werken aan de conditie. Naast de gratis kennismaking donderdag 20 september is het regelmatig deelnemen financieel interessant. Met de Voordeelpas Sportinstuif van EUR 35,00 kan men de dertien donderdagen vanaf 27 september tot en met 20 december sportief bewegen. Per keer meedoen aan de Sportinstuif kost vier euro.
Met het aanbod van deze sportieve activiteit wil Sport en Recreatie van de gemeente - zoals in de nota Scoren met Sport is gesteld - meer Purmerenders vaker aan het bewegen te krijgen. De Sportinstuif is gewoon leuk om te doen en levert een bijdrage aan een gezonde leefstijl. Coördinator Johan Ram: 'Er zijn veel bewegings- en sportieve activiteiten mogelijk, bijvoorbeeld badminton, tafeltennis, volleybal en zaalvoetbal. De begeleider zal elk verzoek om andere sportieve mogelijkheden proberen te realiseren. Een beweegactiviteit als aerobics moet men echter niet verwachten.' Het betreden van de sportvloer is alleen toegestaan met gym- of sportschoenen voor binnengebruik. De kleedruimten zijn beschikbaar vanaf 19.15 uur. Wie nadere informatie wil, kan contact opnemen met het Sportservicecentrum van Sport en Recreatie van de gemeente Purmerend, telefoon 452 312. De Sportinstuif dinsdagavond in De Beukenkamp hield begin dit jaar op te bestaan. De heer Schaap heeft namens medestanders de gemeente gevraagd opnieuw de Sportinstuif te organiseren. Sport en Recreatie heeft de vakantieperiode gebruikt voor het voorbereiden van een nieuwe reeks van de Sportinstuif.