Gemeente Amsterdam


Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl
Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Datum 19 september 2007
Kenmerk 064

Slotdebat `Voorrang voor een gezonde stad'

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op donderdag 20 september is in Podium Mozaïek het slotdebat `Voorrang voor een gezonde stad'. Vanaf 6 september hebben er 7 stadsdeeldebatten plaats gevonden. Bij deze debatten is gediscussieerd over de maatregelen die het college van B&W en negen stadsdeelbesturen hebben voorgesteld om minder en schoner autoverkeer in de stad te krijgen ter verbetering van de luchtkwaliteit van de stad.

Wethouders Marijke Vos, Tjeerd Herrema en stadsdeelwethouder Dennis Straat van stadsdeel Zeeburg geven de aanwezigen tijdens de slotbijeenkomst inzicht in wat het debat tot nu toe heeft opgeleverd. Vervolgens komen er reacties van Ruud Dwars van de Kamer van Koophandel en Saskia de Jonge van het Milieucentrum Amsterdam.

Hierna wordt aan de hand van drie thema's met de wethouders en negen portefeuillehouders van de stadsdelen aan discussietafels verder gepraat.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Datum: donderdag 20 september 2007 Plaats: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191 Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot uiterlijk 23 uur

Het discussiedocument voor het actieplan `Voorrang voor een gezonde stad' is een gezamenlijk product van het college van B&W en de dagelijks besturen van de stadsdelen Centrum, Zeeburg, Oost/Watergraafsmeer, Oud-Zuid, ZuiderAmstel, Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer.

Voor meer achtergrondinformatie en de online discussie kunt u kijken op: www.gezondelucht.amsterdam.nl. Hier vindt u ook het discussiedocument `Voorrang voor een gezonde stad'.

Met vriendelijke groet,
Stefan Rutte,
afdeling Bestuursvoorlichting