Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 september 2006

Leerling van o.b.s. De Troubadour wint tekenwedstrijd rond verkeersveiligheid

Donderdag 20 september staat in het teken van verkeersveiligheid rond scholen. Dan wordt de jaarlijkse nationale actie 'Op voeten en fietsen naar school' gehouden. Ook in Alkmaar doen diverse basisscholen een dringend beroep op ouders om hun kinderen lopend of op de fiets naar school te brengen. Om 10.30 uur reikt wethouder H. Hansen van Verkeer & Vervoer op basisschool de Troubadour een prijs uit aan de winnaar van een tekenwedstrijd over verkeersveiligheid.

De leerlingen van genoemde scholen bedachten zelf hoe fiets zo veilig mogelijk gemaakt kan worden. De bedenker van de veiligste fietsen ontvangt uit handen van wethouder Hansen een handig fietspakket. De tekenwedstrijd is een van de activiteiten die de gemeente organiseert in het kader van het Verkeersveiligheidsplan Alkmaar 2007 - 2010. In dit plan staan onder meer maatregelen gericht op kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsende kinderen.

Actiedag 'Op voeten en fietsen naar school'

Veel auto's rond de school veroorzaken drukke, onoverzichtelijke en soms zelfs gevaarlijke verkeerssituaties, met name voor kinderen. Infrastructurele maatregelen kunnen slechts een ondersteunende bijdrage leveren als het erom gaat de omgeving rond scholen verkeersveilig te maken én te houden. Daarom is het van belang dat ouders hun kinderen zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school brengen in plaats van met de auto.

Om hiervoor aandacht te vragen wordt op donderdag 21 september de nationale actie 'Op voeten en fietsen naar school' gehouden. In heel Nederland doen basisscholen mee aan deze actie. Evenals in voorgaande jaren nemen ook in Alkmaar verschillende scholen deel.

De actiedag maakt deel uit van de landelijke 'Week van de Vooruitgang'.