AutoRai

Volkswagen Tiguan eind november leverbaar

(9/20/2007)
Op 29 november start de levering van de nieuwe Volkswagen Tiguan, welke met zijn lengte van 4,43 meter met recht de kleinere broer van de Touareg mag worden genoemd. De Tiguan 1.4 TSI (110 kW/150 pk) wordt leverbaar vanaf 31.790 euro incl. btw/bpm of voor een maandelijks leasebedrag van 639 euro excl. btw.

De compacte SUV is leverbaar met permanente vierwielaandrijving (4Motion) en er is een voorwiel aangedreven versie. Vanaf de marktintroductie is er direct keuze uit twee motoren en vier uitrustingsniveaus, waaronder de speciaal voor Nederland gecreëerde Comfort & Design uitvoering.

De levering van de veelzijdige Tiguan start eind november met de 1.4 TSI 4Motion (110 kW/150 pk), die vanaf 33.790 euro in de prijslijst staat en de 2.0 TDI 4Motion (103 kW/140 pk) die leverbaar is vanaf 37.890 euro. In de loop van 2008 wordt het programma verder uitgebreid met de voorwielaangedreven Tiguan 1.4 TSI (110 kW/150 pk), de 125 kW/170 pk sterke TSI- en TDI 4Motion en de 2.0 TSI 4Motion met een vermogen van maar liefst 147 kW/200 pk.

Voor iedereen, voor elk moment
De Tiguan is er in vier uitrustingsniveaus. Het gamma start met de Trend & Fun-uitvoering. Deze is zeer compleet uitgerust met onder meer standaard Climatic airconditioning, een radio/cd-speler, elektrische bediening van ramen en spiegels, centrale deurvergrendeling, boordcomputer en ESP met aanhangerstabilisering. De Tiguan Comfort & Design is een speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde uitvoering. Bovenop de uitrusting van de Trend & Fun biedt hij onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, een middenarmsteun, cruise controle, een dakreling en een licht- en regensensor. De Tiguan Comfort & Design vergt ten opzichte van de Trend & Fun een extra investering van 1.100 euro.

Sportief en chique
De Tiguan Sport & Style is nadrukkelijk sportief georiënteerd. Dat komt tot uiting in onder meer de 17 inch lichtmetalen velgen, de extra donker getinte zijruiten achter, een met leer bekleed sportstuur en sportstoelen met verstelbare lendensteun. Karakteristiek zijn de in chroom uitgevoerde lamellen en omlijsting van de grille. Voor de Sport & Style-uitvoering geldt een meerprijs van 2.800 euro ten opzichte van de Tiguan Trend & Fun.

Terreinvaardig met de hoogste aanhangerlast
Voor maximale terreinvaardigheid en de hoogste aanhangerlast is er de Tiguan Track & Field. Afhankelijk van de motorisering mag de Tiguan tot wel 2.500 kilo trekken - een unicum in deze klasse. Dit model onderscheidt zich van de andere modellen door zijn speciale neuspartij. Mede hierdoor is een hellingshoek van 28 graden mogelijk en dat maakt de Tiguan Track & Field zeer geschikt voor zware off-road activiteiten. Tot de âterreinuitrustingâ horen verder een kompas, een lekkeband-indicator, comfortstoelen en 16 inch lichtmetalen wielen. De meerprijs ten opzichte van de Trend en Fun uitvoering bedraagt 2.400 euro.

De verantwoorde SUV met een energielabel C
De Tiguan is het eerste volumemodel ter wereld dat alleen door motoren met directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechnologie wordt aangedreven. Deze techniek biedt vele voordelen, waaronder een lager brandstofverbruik, minder CO2 uitstoot en meer rijplezier. Dit resulteert bij de voorwielaangedreven 1.4 TSI (110 kW/150 pk) in een energielabel C, iets wat tot nu toe alleen door hybride SUVâs wordt gerealiseerd. De TDI-modellen (103 kW/140 pk en 125 kW/170 pk) beschikken daarnaast over de nieuwste common-railtechniek en voldoen met het standaard roetfilter nu al aan de strenge Euro5-emissienormen die pas in 2009 in werking treden. Hiermee past de nieuwe Tiguan in Volkswagens strategie van verantwoorde mobiliteit.


* Leasebedragen van Volkswagen Bank op basis van: 48mnd 20.000km