Politie Twente

Persbericht Politie Twente 20 september 2007

Onderzoek in zedenzaak afgerond

Nijverdal

Een onderzoek wat door de politie Twente is gestart naar het reilen en zeilen van een 43-jarige man uit Nijverdal, is afgerond. Het onderzoek spitste zich toe op diverse zedenmisdrijven die door de 43-jarige gepleegd zouden worden . Deze hielden voornamelijk verband met het feit dat hij het vertrouwen won van met name jonge vrouwen om hen dan na verloop van tijd als prostituee voor zich te laten werken.

Het onderzoek begon in maart van dit jaar naar aanleiding van informatie die, o.a. bij de wijkagent van het gebied waar de 43-jarige woonachtig is, binnenkwam. Na het eerste onderzoek werd op 23 mei jl., zoals ook in het hieronder cursief afgedrukte persbericht van 24 mei is te lezen, een inval gedaan in de woning van de 43-jarige en werd hij aangehouden. Hij wordt ervan verdacht al meerdere jaren diverse zedenmisdrijven te hebben gepleegd ten opzichte van jonge vrouwen. O.a. wordt hij verdacht van het feit dat hij minderjarigen in de prostitutie hielp en hen daarbij uitbuitte.

Uit het verder ingestelde onderzoek bleek dat de 43-jarige contact legde met zijn slachtoffers in een aantal horecagelegenheden in de omgeving van zijn woonplaats. Hij nodigde ze bij hem thuis uit en bouwde op die manier een vertrouwensband op. Na verloop van tijd liet hij hen daarna als prostituee in zijn woning werken.

Tot nu toe is gebleken dat hij op een dergelijk manier contact heeft gelegd met acht slachtoffers. Deze variëren thans in leeftijd tussen de 15 en 21 jaar en zijn afkomstig uit diverse plaatsen in Overijssel.

Zoals vermeld is de 43-jarige op 23 mei aangehouden en hij zit in afwachting van de terechtzitting op 2 oktober a.s. nog vast.

Bij de huiszoeking op 23 mei zijn meerdere zaken die verband houden met het onderzoek in beslag genomen. Zo werden meerdere pornografische afbeeldingen van o.a. de gebruikte slachtoffers aangetroffen.

Man aangehouden die van het plegen van zedenmisdrijven wordt verdacht

Nijverdal

Woensdagmiddag 23 mei is een 43-jarige man uit Nijverdal in zijn woning aan de Grotestraat in Nijverdal aangehouden. Hij wordt van betrokkenheid bij diverse zedenmisdrijven verdacht. De aanhouding vond plaats in opdracht van de officier van justitie, naar aanleiding van een gehouden onderzoek. Onder leiding van de Rechter Commissaris is tevens huiszoeking gedaan in zijn woning waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen. De 43-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. In het belang van dit verdere onderzoek kunnen o.a. over de aard van de mogelijk gepleegde misdrijven op dit moment geen nader mededelingen worden gedaan. Dit mede omdat de verdachte door de officier van justitie volledige beperkingen opgelegd heeft gekregen.

tel: 053-4555588


---- --