Gemeente Amsterdam



Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Swelheim

20 september 2007
-
Janet van der Meulen

Op woensdag 19 september heeft burgemeester Cohen de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer Peter Swelheim. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als Executive Vice President ABN AMRO Bank.

De heer Swelheim heeft zich jaren lang in diverse besturen voor de stad ingezet. Sinds 1988 is hij bijvoorbeeld lid van de Amsterdamse Kring. Tijdens bijeenkomsten komen de leden bij elkaar om de bloei van de Amsterdamse Regio in ieder opzicht te bevorderen.

Vanaf 1996 was hij lid van het Algemeen Bestuur Kenniskring. Hier heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het verbinden van de werelden van de wetenschap, overheid en bedrijfsleven voor de Amsterdamse regio.

Als bestuurslid van de Stichting Amsterdam Ports Association heeft hij zich jaren lang ingezet voor de promotie van onze havens. Daarbij heeft hij altijd gepleit voor het gezamenlijk optrekken van de Nederlandse havens als het gaat om internationale promotie. Sinds 1997 is hij lid van het Algemeen Bestuur Kamer van Koophandel waarin hij het Dagelijks bestuur van de KVK financieel adviseerde. Verder was hij lid van de stichting Amsterdam Partners, van het Algemeen Bestuur Vrienden van het Stadsarchief en voorzitter van Amsterdam Cruise port en nog diverse andere instellingen.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-163