Nederlandse Tafeltennisbond


Dutch Butterfly Team officieel van start

19-09-2007

De NTTB heeft door middel van een subsidie vanuit VWS de mogelijkheid gekregen om het heren tafeltennis een impuls te geven.

Gisteren is de opstart van de nieuwe herengeneratie door het tekenen van een intentieverklaring officieel van start gegaan.

In aanwezigheid van trainers, begeleiders, ouders, deelnemers en sponsors werden de overeenkomsten getekend.

De betrokken spelers hebben met elkaar gekozen voor de naam "Dutch Butterfly Team".

In het kort komt het hier op neer.

VWS geeft 4 jaar lang (2007 tot en met 2010) de mogelijkheid door middel van een sustiantiele subsidie om het programma voor talentvolle herenspelers te verbeteren en uit te breiden.

Met deze middelen is de NTTB in staat om een full time trainer/coach aan te trekken voor deze groep. Dit is Danny Heister. Danny heeft als international zeer vele jaren aansprekende resultaten behaald en is de laatste jaren zowel als trainer als in zijn rol als speler voor de NTTB actief geweest. Onlangs heeft hij besloten niet meer internationaal als speler uit te komen en nu richt hij zich volledig op zijn baan als trainer / coach. De NTTB is blij een internationaal zo ervaren sporter en B-trainer in deze functie te hebben. Ook wordt er nog naar een part time trainer voor het Dutch Butterfly Team gezocht (0,5 FTE).

Verder worden de betrokken spelers in de gelegenheid gesteld om op Papendal intern te wonen om zodoende onder de best mogelijke omstandigheden hun sport en hun school te combineren.

De betrokken spelers zijn :
Jelle Bosman, Nathans van der Lee, Boris de Vries, Martijn de Vries, Casper ter Luun en Wai Lung Chung.

De NTTB is zeer verheugd over deze ontwikkeling en verwacht op deze wijze een nieuwe lichting succesvolle heren tafeltennissers te kunnen opbouwen.

Team met begeleider Danny Heister