Datum: 20 september 2007

Noordwijk Onder invloed achter het stuur De politie heeft op donderdag 20 september, rond 03.20 uur, een automobilist staande gehouden op de IJmuiderstraat. De bestuurder, een 25 jarige Noordwijker, werd gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. De uitslag van de blaastest bedroeg 575 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l en bij een uitslag boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Op basis van deze gegevens is het rijbewijs van de Noordwijker dan ook ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Hillegom Aanhoudingen na vernieling ruit De politie heeft woensdag 19 september rond 22.00 uur een 21 jarige vrouw uit Hillegom en een 22 jarige man met onbekende woonplaats aangehouden. Aan de Hoofdstraat werd door hen een ruit van een kledingwinkel ingegooid. Een getuige maakte hiervan melding bij de politie en wees agenten de weg naar de man en de vrouw. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Rijnsburg Aanhouding voor mishandeling in feestweek De politie heeft woensdag 19 september een 38 jarige man in zijn woning in Rijnsburg aangehouden op verdenking van mishandeling van twee vrouwen uit zijn woonplaats. Volgens een 19 jarige vrouw wilde de verdachte tijdens de feestweek bij een café aan de Heerenweg voordringen om binnen te komen. De vrouw reageerde boos waarna zij een kopstoot kreeg. Ook een vriendin zou een klap in het gezicht hebben gekregen. De verdachte is verhoord en ontkent te hebben geslagen wel was hij met zijn hoofd tegen de andere aangeefster gekomen. De verdachte moet zich begin volgend jaar verantwoorden voor de rechter.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 52 jarige man uit Leiden. Woensdag 19 september rond 15.30 uur werd hij op het Plantsoen gecontroleerd toen hij daar uit zijn auto stapte. De auto had verse schade en reed op een velg. Kennelijk had hij op zijn weg het één en ander geraakt. De man verkeerde onder invloed en werd aangehouden. Aan het bureau volgde zijn ademanalyse met als uitslag 1.075 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie heeft op aanwijzingen van de man een deel van zijn vermoedelijke route gevolgd. Op de 4e Binnenvestgracht werd een geparkeerde auto met schade gevonden die vermoedelijk was ontstaan door de man. Verder werd er ook schade gezien aan enkele hekjes aan het Plantsoen. De politie maakt proces-verbaal op

Leiden Snelheidsovertreders moeten rijbewijs inleveren Twee snelheidsovertreders hebben woensdag 19 september hun rijbewijs moeten inleveren. Dit gebeurde bij een snelheidscontrole op de Plesmanlaan die daar in de ochtend werd gehouden met behulp van de laser. Een 20 jarige man uit Katwijk reed 56 kilometer te hard. Op de weg waar 50 kilometer de maximumsnelheid is werd van hem een snelheid gemeten van 106 km/h. Een 24 jarige man uit Noordwijk reed met 111 km/h, 61km/h. te hard. De politie maakt proces-verbaal op tegen de snelheidsduivels.

Leiden Politie onderzoekt inbraak in woning In een woning aan de Middelweg is op klaarlichte dag op woensdag 19 september ingebroken. Door de garagedeur open te breken zijn de dader(s) de woning binnen gekomen. De woning werd vervolgens doorzocht op waardevolle goederen. Uit de woning zijn onder andere een flatscreen en sieraden weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche zal in de woning onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. Het onderzoek wordt voortgezet. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Leiden Centrum via 0900-8844.

Voorschoten Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 40 jarige man uit Voorschoten. Donderdag 20 september rond 01.05 uur werd hij op de Witte de Withlaan in zijn auto door agenten gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik door de man vastgesteld. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse met een uitslag van 795 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Daarop moest de man zijn rijbewijs inleveren en maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

Alphen aan den Rijn Getuige houdt jongens aan voor vernieling Een getuige heeft woensdagavond 19 september twee Alphenaren van 13 en 14 jaar aangehouden. De man hoorde glasgerinkel bij een school aan de Vliestroom en zag de twee jongens uit de bosjes bij de school rennen. De man is naar de jongens gelopen en sprak hen aan. Een andere voorbijganger belde de politie waarna een vernielde ruit bij de school werd geconstateerd

Gouda Diefstal uit auto De politie doet onderzoek naar de diefstal uit een aan de Lekkenburg geparkeerde auto. Uit de auto werd woensdag 19 september in de late namiddag of het begin van de avond een tas met daarin een laptop gestolen. De eigenaar een 51 jarige man uit Leiden deed aangifte. Een getuige sprak de agenten aan dat de mogelijke daders aan de Gildenburg stonden. Agenten hielden daar een 20 jarige man uit Gouda aan. Hij werd aan de tand gevoeld maar ontkende elke betrokkenheid. Voor dat hij weer het politiebureau mocht verlaten, zagen de agenten dat hij nog een straf had uitstaan van 15 dagen. Voor de tenuitvoerlegging van die straf is hij dan ook ingesloten.

Krimpen aan de Lek Snelheidscontrole op de Molendijk De politie heeft met een lasergun gecontroleerd op de Molendijk in Krimpen aan de Lek. De snelheidscontrole vond plaats op woensdagavond 19 september. Tijdens de controle van anderhalf uur werden er 11 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogste snelheid die werd gemeten betrof 78 km/u, terwijl de geldende maximale toegestane snelheid 50 km/u is. De politie zet de controles voort.

Moordrecht Politie onderzoekt inbraak in bedrijf De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een bedrijf aan de Ambachtweg. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september. Rond 01.40 uur is het alarm afgegaan. De daders zijn via het ingooien van een ruit aan de voorzijde het pand binnengedrongen. In het pand is er gezocht naar waardevolle spullen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De hulp van de technische recherche is ingeroepen om de sporen die door de dader(s) zijn achtergelaten te onderzoeken.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --