Politie Groningen

Donderdag 20 september 2007

Provincie Groningen, 20-09-2007

Groningen: insluiper in woning

Een 63-jarige bewoner van de Middelberterweg in Groningen overliep woensdagmiddag rond half vier een insluiper. De tot nu toe onbekende ging er onmiddellijk vandoor. De plusminus 30 jaar oude dader vertrok met een scooter richting Driebondsweg. Het is nog onbekend wat de insluiper heeft meegenomen. Getuigen die informatie hebben worden gevraagd contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844 (normaal tarief).

Groningen: ramen te donker

Een 31-jarige automobilist uit Groningen liep woensdag op de Zonnelaan tegen een bekeuring op omdat hij de voorste zijramen van zijn auto met te donkere folie had beplakt. Uit een meting bleek dat de folie gemiddeld slechts dertig procent licht doorliet. De wettelijke norm ligt voor zijruiten op 70 procent. De bestuurder kreeg niet alleen een bekeuring maar kon ook zijn kenteken Deel 1 inleveren. Deze krijgt hij terug als hij de folie van de ramen heeft verwijderd.

Groningen: teveel alcohol

Bij een controle bleek woensdagnacht op de Von Suttnerstraat dat een 49-jarige automobilist uit Groningen met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man had 1 promille alcohol in zijn bloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie controleerde woensdagnacht op diverse plekken in de stad automobilisten op alcoholgebruik. Van de 23 overige gecontroleerde bestuurders zat niemand boven de limiet.

Groningen: snelheidscontroles

De politie hield woensdag op enkele plaatsen in Groningen een snelheidscontrole.

Diamantlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1115, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 979, aantal overtredingen: 109, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Uithuizen: fietser gewond aan knie

Bij een aanrijding op de Leeuwstraat in Uithuizen is woensdagmiddag een 83-jarige fietser uit Uithuizermeeden gewond geraakt aan zijn knie. Een 28-jarige automobiliste uit Groningen kwam uit de Noorderstraat en zag vermoedelijk de fietser over het hoofd. De man werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en werd daarna naar huis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Musselkanaal: tanken zonder te betalen

De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man had bij een tankstation aan de Schoolstraat getankt, maar ging vandoor zonder te betalen. De politie trof hem later aan op een parkeerterrein aan de Boerhaavestraat in Stadskanaal. Toen agenten hem aanspraken begon hij zich vervelend gedragen en rende weg in de richting van de Iepenlaan. Daar werd hij aangehouden. De Musselkanaalster is geboeid naar het politiebureau gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.