Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 20-09-2007

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed. De man bleek nog een rijontzegging tot 2008 te hebben.

Tijdens de surveillance kreeg een 40-jarige bestuurder uit Nieuwegein op de Joseph Haydnlaan een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 500 ug/l uit. Tevens bleek dat hij nog een rijontzegging tot mei 2008 had. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aangehouden met harddrugs

UTRECHT - Op de Voorstraat heeft de politie drie personen aangehouden omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen.

Agenten controleerden woensdagavond rond 19.20 uur een auto met drie inzittenden op de Voorstraat. Op het moment dat de agenten de mannen wilden aanspreken, gooiden deze een aantal zakjes met bolletjes uit de auto. Uit onderzoek bleek dat in de bolletjes verdovende middelen (vermoedelijk cocaïne) zaten. De drie mannen - 18, 19 en 29 jaar allen uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Op straat werden nog meer verdovende middelen aangetroffen. De 29-jarige man staat bij de politie als veelpleger bekend. De 19-jarige Utrechter stond nog gesignaleerd omdat hij nog boetes had openstaan. De mannen werden ingesloten voor verder verhoor.

Schennispleger aangehouden

UTRECHT - Woensdagavond heeft de politie op de Rijksstraatweg een man aangehouden omdat hij in het openbaar onzedelijke handelingen stond te verrichten.

Rond 18.50 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Rijksstraatweg ter hoogte van een bushokje zichzelf aan het bevredigen was. Ter plaatse trof de politie een 20-jarige man uit Kockengen aan. De man gaf direct toe dat hij schennis had gepleegd. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Volgens getuigen had de verdachte al eerder bij de bushalte schennis gepleegd.

Man mishandeld

UTRECHT - Een 20-jarige man uit Lexmond werd woensdagmiddag zonder enige aanleiding mishandeld. De verdachte werd later aangehouden.

Een 20-jarige man meldde zich omstreeks 17.10 uur aan het bureau Paardenveld. Hij was zojuist zonder enige aanleiding mishandeld door een voor hem onbekende jongen toen hij stond te wachten op de bus op het Stationsplein. De agent belde direct naar de meldkamer om door te geven dat de verdachte in een bus naar Gorinchem was gestapt.

De politie van Zuid Holland Zuid werd ingelicht en de vermoedelijke verdachte (gegevens onbekend) aan de hand van het opgegeven signalement uit de bus gehaald. De verdachte zal over de mishandeling verhoord gaan worden.