Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 38

(20-09-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- J.F. Oosterkamp voor het plaatsen van een tuinhuis/tuinberging op het perceel Kolgansstraat 18 te Strijen (ontvangen 11 september 2007).


- P. van Pelt voor het veranderen van de zijgevel en dakkapellen aan de achterzijde op het perceel Buitendijk 14 te Strijensas (ontvangen 13 september 2007).

- J.M.M. Versluis voor het vergroten van het dakterras op het perceel Molenstraat 20 te Strijen (ontvangen 13 september 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- W. Smit voor het gedeeltelijk veranderen van de dakconstructie en achtergevel op het perceel Groot Cromstrijensedijk 7a te Strijen (ontvangen 13 september 2007).

- Waterschap Hollandse Delta voor het vergroten van een gemaal aan de Havenstraat te Strijensas (ontvangen 13 september 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning eerste fase ontvangen van:
- M.J. van Marle voor het oprichten van een woning met garage op het perceel Schelpweg 60a te Strijen (ontvangen 18 september 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Aanvraag kapvergunning:

- De heer D. Visser, Mookhoek 98 te Mookhoek voor het kappen van 1 es op de locatie Mookhoek 98 te Strijen (ingekomen op 31 augustus 2007).

De bovengenoemde aanvraag ligt vanaf heden 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning van de gemeente Strijen.

Goedkeuring bestemmingsplan Mookhoek:
Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken ingevolge het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 13 september 2007 goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan Mookhoek. Dit bestemmingsplan is op 10 juli 2007 door de gemeenteraad vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kern Mookhoek, met uitzondering van de dijken Mookhoek en de Strijensedijk. Het betreft dus alleen de kern, gelegen aan de noordwest zijde van de dijken Mookhoek en Strijensedijk. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen in het gebied mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk tot doel om een actuele en adequate bestemmingsplanregeling voor het gebied op te stellen.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het goedgekeurde bestemmingsplan liggen vanaf maandag 24 september 2007 gedurende 6 weken (tot 5 november 2007) tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kunnen zij, die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend, alsmede zij die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, schriftelijk beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de beroepstermijn kan diegene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Het goedkeuringsbesluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn -naast het indienen van een beroep- een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wet milieubeheer:
De directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid maakt ingevolge artikel 8.41, vierde lid, van de Wet milieubeheer het volgende bekend. In de afgelopen periode is een melding van het daarbij aangegeven besluit ingediend op:

- 20 juli 2007 door Stichting Sportcentrum Apollo ingevolge artikel 6 van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer voor het uitbreiden of wijzigen van de inrichting gelegen aan Sportlaan 4 te Strijen.
De melding en andere ter zake zijnde stukken liggen van 24 september 2007 tot en met 19 oktober 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15.30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Indien daaraan behoefte bestaat kunnen telefonisch inlichtingen worden ingewonnen bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid tel.nr. 078 - 648 05 00.
De directeur voornoemd vestigt er de aandacht op dat deze kennisgeving uitsluitend een informatief karakter heeft.

Dordrecht, 21 september 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- De heer W.J. van der Ree voor het oprichten van een loods op het perceel Buitendijk 15 te Strijensas (verzonden 20 september 2007).

- De heer D.J. Terveer voor het renoveren van een woning op het perceel Bosweg 12 te Strijen (verzonden 20 september 2007).
- De heer L.G. Versendaal voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Roerdompstraat 32 te Strijen (verzonden 20 september 2007).

Sloopvergunning verleend aan:

- De heer W. Brouwer voor het slopen van een boerderij op het perceel Mookhoek 121 te Mookhoek (verzonden 20 september 2007).
- Woningstichting De Maashoek voor het slopen van asbesthoudende plafondbeplating, plaatmateriaal en 2 stortkokers op het perceel Gruttostraat 2 tot en met 332 te Strijen (verzonden 20 september 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.