Politie Haaglanden

Persberichten 20 september

Haaglanden, 20-09-2007

Weinig automobilisten in de fout
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg woensdagmiddag 19 september hielden bijna alle gecontroleerde bestuurders zich keurig aan de maximum toegestane snelheid. Tussen 13.30 uur en 17.00 uur controleerde Politie Haaglanden 680 passanten. Slechts vier van hen reden te hard en kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Overval café, getuigen gezocht
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een overval op een café aan de Denneweg, op woensdagmorgen 19 september omstreeks 07.10 uur. Op genoemd tijdstip was de schoonmaakster in het pand aanwezig. De vrouw werd onder bedreiging van een wapen overvallen door twee mannen die er vervolgens met een groot geldbedrag vandoor gingen. De daders zijn beiden van vermoedelijk Antilliaanse afkomst. Dader 1 was gekleed in een vermoedelijk zwarte spijkerjack met daaronder een zwarte trui en een zwarte broek. Dader 2 (de man met het wapen) was ongeveer 1m70 lang en was eveneens geheel in het zwart gekleed. Heeft u woensdagmorgen iets gezien of anderszins informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze overval? Belt u dan met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat op nummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met M. 0800-7000.

Dronken bestuurders
Den Haag Een 38-jarige Hagenaar werkte zichzelf woensdagavond 19 september omstreeks 22.00 uur in de nesten, nadat hij met zijn auto vast was komen te staan op de trambaan aan de Noord West Buitensingel. De man was vanaf de Loosduinsekade de Noord West Buitnesingel opgereden, via de trambaan. Zijn auto kwam echter vast te staan in het grind en de trambaan raakte beschadigd. Agenten die de man controleerden, vermoedden dat hij alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies hij 640 ugl waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man mocht met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Enkele uren later, omstreeks 00.30 uur, troffen agenten op de Zwolsestraat een eveneens dronken automobilist aan. De man viel de agenten op omdat hij beide rijbanen nodig had om zijn weg te vervolgen. De agenten lieten de man stoppen en hielden hem aan. Op het politiebureau blies hij 530 ugl. Zijn rijbewijs was acht jaar geleden al ongeldig verklaard. Het rijbewijs werd ingenomen en de man kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het rijden met een ongeldig rijbewijs.

Dronken taxiklant
Den Haag Agenten van Politie Haaglanden werden donderdagmorgen 20 september omstreeks 01.45 uur naar de Stuijvesantstraat gestuurd, waar een taxichauffeur problemen zou hebben met een dronken klant. Ter plaatse bleek de klant, een 30-jarige man uit Almere, in het centrum van Den Haag was ingestapt en tijdens de rit in dronkemanstaal tegen de chauffeur te hebben gezegd dat hij niet kon betalen. Hierop zette de taxichauffeur op de Stuyvesantstraat zijn taxi aan de kant. De dronken man kon zich niet legitimeren en werd door de agenten aangehouden voor openbare dronkenschap en omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Betrapt op snelheid
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Maanweg op woensdag 19 september omstreeks 20.00 uur constateerde de politie dat een 24-jarige Hagenaar veel te snel reed: 110 km/u. De toegestane snelheid is 50 km/u. De automobilist kreeg een proces-verbaal

Gevallen door blikje
Den Haag Een 42-jarige fietser uit Den Haag kwam woensdag 19 september op de Vondelstraat ten val, doordat een leeg blikje tussen zijn spaken terecht kwam. Het ongeval werd gezien door een 42-jarige getuige. Het slachtoffer kwam op zijn hoofd terecht en kon zich niet herinneren wat er was gebeurd. Hij is met nog onbekend letsel door de GGD vervoerd naar het Bronovo ziekenhuis.

Teveel op
Leidschendam Politieagenten controleerden donderdag 20 september om
01.55 uur een automobilist op de Gele Lis. De bestuurder, een 35-jarige man uit Katwijk aan de Rijn, had alcohol gedronken en moest blazen. De Katwijker blies 240 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Glaasje op
Wassenaar - Het opvallende rijgedrag van een 36-jarige vrouw uit Leidschendam was aanleiding voor politieagenten om haar op woensdag 19 september om 22.00 uur op de Zijdeweg te controleren. Al gauw bleek dat zij onder invloed reed. De Leidschendamse blies 485 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De vrouw ging met een proces-verbaal op zak naar huis.

Drinken en doorrijden
Rijswijk Een politieagent in vrije tijd zag woensdag 19 september rond 22.15 uur dat een automobilist op de Jan van der Beerstraat tegen een geparkeerde auto botste en daarna doorreed. Gewaarschuwde collegas troffen de automobilist aan op de Haagweg. De bestuurder, een 57-jarige inwoner van Den Haag, reed onder invloed en moest blazen. De Hagenaar blies 800 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De brokkenpiloot kon zijn rijbewijs direct inleveren. De Hagenaar krijgt voor zowel het rijden onder invloed en voor het doorrijden na een aanrijding een proces-verbaal.

Man vindt granaat in woning
Delft Een aannemer bezig met een verbouwing van een woning aan het Oosteinde, ontdekte woensdag 19 september om 10.00 uur een granaat in de woning. De politie stelde een onderzoek in en kon al snel helderheid verschaffen. De granaat bleek van ver voor de Tweede Wereldoorlog te zijn en bevatte geen ontstekingsmechanisme meer. Het explosief werd later op de dag vernietigd.

Snorfietser gewond bij ongeval
Delft Een 61-jarige Delftenaar kwam woensdag 19 september om 12.45 uur met zijn snorfiets lelijk ten val. De man reed over de Rotterdamseweg en kwam door vooralsnog onbekende oorzaak ten val. Hij werd met diverse gezichtsverwondingen vervoerd naar een ziekenhuis en opgenomen.

Eens houdt het op
Delft Een 36-jarige Delftenaar ontdekte woensdag 19 september om 22.00 uur dat het geluk eens ophoudt. De man reed zwaar beschonken richting huis. Politieagenten zagen de man slingerend rijden en hielden hem op de Gerardus de Heanstraat staande. De man stapte uit met enkele blikken bier in zijn hand. Een blaastest weigerde de man waarop hij werd aangehouden. Aan het bureau blies de man 895 ugl. (vier maal de toegestane hoeveelheid). Tevens bleek dat het rijbewijs van de man al in een eerder stadium was ingevorderd. Aangezien het de zesde keer betrof dat de man met alcohol op werd aangehouden werd zijn auto op last van de Officier van Justitie in beslag genomen. De Delftenaar kon vervolgens in de cel zijn zonde overdenken. Immers de man had nog 60 dagen gevangenisstraf open staan.

Moeder en zoon betrapt
Delft beveiligingsmedewerkers van een winkel aan de Schieweg betrapten woensdag 19 september om 16.00 uur twee winkeldieven. Een 48-jarige Haagse en haar 27-jarige zoon namen enkele artikelen mee zonder te betalen en wilden daarmee de winkel verlaten. Beveiligingspersoneel droeg het tweetal over aan de politie. Beiden kregen een bekeuring van 310 euro.

Politieagent betrapt graffiti-spuiter
Zoetermeer Een politieagent op weg naar huis zag dat een man woensdagavond 19 september om 23.15 uur graffiti aanbracht op een tunnelmuur. De man, een 21 inwoner uit Zoetermeer, ging er met spuitbus en al op de fiets vandoor. De politieagent achterhaalde de man bij het Alferbos en hield de Zoetermeerder aan. De man krijgt een dagvaarding.

Gedupeerde achterhaalt woninginbreker
Zoetermeer Een 23-jarige Zoetermeerder achterhaalde donderdag 20 september kort na middernacht een 18-jarige woninginbreker. De Zoetermeerder ontdekte woensdag 19 september om 11.00 uur dat er in zijn huis aan de Willem van Cleeflaan was ingebroken. Hij belde direct de politie die een onderzoek instelde. Het spoor van de verdachte leidde naar een woning in de buurt. Doorzoeking van de woning leverde echter niet direct de verdachte op. Wel vond de politie een aantal goederen die bij de woninginbraak waren meegenomen. Toen de benadeelde kort na middernacht een man in de hal van de flat zag staan die zijn kleding aan had, handelde de man direct en hield hij de verdachte aan. Hij droeg hem over aan de politie die de man voor nader verhoor insloot.

Mishandeling, politie zoekt getuigen
Leidschendam - Een filiaalmanager van een schoenenzaak aan de Liguster in winkelcentrum Leidschenhage raakte woensdag 19 september om 17.15 gewond toen hij werd mishandeld door een man. De filiaalmanager, een 55-jarige man uit Den Haag, zag dat een hem onbekende man in een container aan het rommelen was en sommeerde hem hiermee op te houden. De man reageerde zeer agressief en bedreigde de Hagenaar met een mes. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer is gevallen en met zijn hoofd op straat terecht kwam. Het signalement van de man die de filiaalmanager mishandelde en bedreigde met een mes is een Noord Afrikaans uiterlijk, donker krullend haar. De man is weggefietst op een damesfiets met achterop een kinderzitje.
Heeft u informatie of iets gezien, belt u dan met de recherche van Politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Hennepkwekerij ontdekt
Zoetermeer Naar aanleiding van een melding over waterlekkage troffen agenten woensdagavond 19 september in een woning aan het Jagersbos een hennepkwekerij aan. De agenten gingen op het Jagersbos poolshoogte nemen en constateerden dat de veroorzaker van de wateroverlast een bovengelegen woning was. In deze woning werd een reeds ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In de badkamer van het pand bleek de douche aan te staan. Dit veroorzaakte waterschade in de twee ondergelegen woningen en in de kelders. In het pand trof de politie geen personen aan. In totaal hebben in de kwekerij 360 potten met hennepplanten gestaan. Eneco en de woningbouwvereniging werden ingeschakeld en de kwekerij is ontmanteld. De politie onderzoekt de zaak.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. In beide gevallen kwam de politie de kwekerijen op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Rijswijk via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.