Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 20-09-2007

Eén op de vier bromfietsen niet in orde

EMMEN - De politie heeft woensdagmorgen een bromfietscontrole gehouden aan de Kerkhoflaan. Van de 40 brommers die gecontroleerd werden op de rollerbank waren er 10 niet in orde. De bestuurders hebben een bekeuring gekregen (07178344)

Verkeerscontrole bij De Punt

De Punt - De politie heeft woensdagmorgen het verkeer gecontroleerd dat over de A28 reed in de omgeving van De Punt. Daarbij hebben vier bestuurders een bekeuring gekregen voor het overtreden van de snelheid, zij reden rond de 150 km/uur daar waar 120 km/uur is toegestaan. Een automobilist die op de Vriezerweg in Tynaarlo reed, combineerde het rijden met telefoneren. Deze bestuurder is op de bon gegaan. (07178332)

Verkeersoverlast bij school
EMMERCOMPASCUUM - Wat doen ouders die hun kinderen naar school brengen en levert dit gevaarlijk situaties op? Na klachten uit de omgeving heeft de politie heeft woensdagmorgen gecontroleerd in de omgeving van OBS de Runde aan de Runde ZZ. Daarbij werd gezien dat mensen verboden negeren en de auto parkeren op een groenstrook die daar niet voor bestemd is. Dit gedrag levert gevaarlijke situaties op voor het verkeer, maar vooral ook voor de kinderen die hun weg naar school zoeken. De politie heeft mensen aangesproken en gewaarschuwd. Deze keer is nog niet bekeurd, bij een volgende controle gaat dat wel gebeuren. (07178386)

Jongen klapt achter op geparkeerde auto
MEPPEL - Een jongen uit Meppel is woensdagmiddag tegen een geparkeerde auto gebotst. De jongen (leeftijd onbekend) fietste van het Zuideinde de Prinses Irenelaan in, daarbij zag hij een auto over het hoofd en botste vol tegen de achterkant. Doordat de ruit brak had de jongen een gezicht vol met snijwondjes. Deze zijn in het ziekenhuis behandeld.(07178374)

Bus vast onder hoogtepaal
EMMEN - Een 45-jarige buschauffeur uit Punthorst vergiste zich woensdagmiddag in de afslag en kwam prompt met zijn bus klem te zitten. De man reed vanaf de Hondsrugweg met zijn touringbus het grote parkeerterrein van de dierentuin op. De bestuurder had direct rechts moeten gaan, waar de slagbomen voor bussen staan. Nu kwam de bus vast te zitten onder een hoogtepaal. Deze paal staat er ter bescherming van de bebording. Een sleepbedrijf zorgde er voor dat de bus weer los kwam. (07178438)

Bekeuring voor eigenaresse paard
VALTHE - Een 56-jarige vrouw uit Valthermond heeft donderdagmorgen een bekeuring van de politie gekregen. De vrouw is eigenaresse van een paard dat in een wei aan de Exloërweg staat. Het paard liep vanmorgen op de rijbaan en werd door omstanders gevangen voordat hij gevaar kon opleveren. De vrouw kreeg een bekeuring omdat zij al eerder door de politie was aangesproken dat de afrastering niet in orde was. Zij had toegezegd dit in orde te maken. (07178516)

Wilt u meer informatie over deze berichten of in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592-451280