Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 20-09-2007

Met alcohol uit de bocht

NIEUWEGEIN Een automobilist vloog op woensdag 19 september met zijn auto uit de bocht. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken en zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard.

Rond 20.20 uur hoorde en zag een getuige dat een automobilist met hoge snelheid de bocht van de Lijsterbesstraat naar de Jachtmonde nam. De snelheid bleek te hoog: de auto vloog uit de bocht. Hij belandde op het trottoir, schoot een parkeervak in, raakte een stoeprand en kwam op de rijbaan tot stilstand. De bestuurder bleek niet gewond te zijn en liep weg.

Politiemensen gingen ter plaatse en troffen de zwaar beschadigde auto aan. Het linkervoorwiel was afgebroken en stond dwars op de as en de auto lekte olie. Het voertuig werd door een takelbedrijf weggesleept.

Middels onderzoek werd achterhaald naar welke woning in de buurt de automobilist was toegegaan. In de woning troffen de agenten twee mannen aan. Beiden zeiden dat de ander had gereden. Daarop werd het tweetal, mannen van 37 en 39 jaar uit Nieuwegein en Amsterdam, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Uit verder onderzoek bleek dat de Amsterdammer achter het stuur had gezeten. De Nieuwegiener werd daarop in vrijheid gesteld. Bij de ademanalyse blies de verdachte 685 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al ongeldig was verklaard.

Tegen de verdachte wordt proces opgemaakt voor het rijden onder invloed, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het verlaten van de plaats van een ongeval.

Poging gewapende straatroof

IJSSELSTEIN Aan het begin van de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september probeerden twee verdachten een man te beroven. Hij liep lichte verwondingen op.

Rond 00.30 uur liep een 35-jarige man uit Nieuwegein met zijn hond over het Sevenhovenpad. Hij hoorde dat hij van achteren door een bromfiets werd genaderd. Toen hij omkeek, zag hij dat twee jongens op de bromfiets zaten. Toen de scooter hem vlak was genaderd, sprong de passagier er vanaf. Hij bedreigde de man met een steekwapen en eiste geld. De Nieuwegeiner weigerde dat, waarop de verdachte met het steekwapen in zijn richting stak. Het slachtoffer ontweek de steek en sloeg het arm met het steekwapen weg. Vervolgens gingen de verdachten ervandoor. Het slachtoffer bleek door het steekwapen op twee plaatsen lichte verwondingen te hebben opgelopen.

De politie werd gewaarschuwd en enkele politie-eenheden gingen ter plaatse. In de buurt werd naar de verdachten gezocht, maar zij werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte.

De verdachte met het steekwapen was een licht getinte jongen van 16 19 jaar. Hij droeg donkere kleding met een capuchon, een witte baseballpet en een donkere spijkerbroek. De bestuurder van de scooter was eveneens een licht getinte jongen van 16-19 jaar, ook hij droeg donkere kleding met een capuchon en hij had een zwarte baseballpet op. De scooter had een donkere kleur.

Getuigen van de poging tot straatroof of mensen die de verdachten op of in de omgeving van het Sevenhovenpad hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Veel te hard

VIANEN/NOORDELOOS Op woensdag 19 september raakte een snelle automobilist zijn rijbewijs net niet kwijt.

Rond 20.50 uur zagen agenten een automobilist met een behoorlijke snelheid over de snelweg A2 bij Vianen rijden. Zij gingen achter de automobilist aan en zagen dat hij op weggedeelte waar 100 km/u het maximum was, hij 140 km/u reed. Vervolgens reed de automobilist de snelweg A27 op en trapte het gas goed in. De agenten zagen de auto op hen uitlopen, terwijl hun teller richting de 180 km/u ging. Dat was een geijkte snelheid van boven de 170 km/u. Doordat de haastige bestuurder in de buurt van Noordeloos voor het overige verkeer moest remmen, kon hij worden achterhaald.

De automobilist, een 54-jarige man uit Hardinxveld Giessendam, kreeg een bekeuring voor een gecorrigeerde snelheid van 167 km/u. Op de snelweg A27 geldt een maximumsnelheid van 120 km/u. De Giessendammer ontkwam dus op 3 km na aan een invordering van zijn rijbewijs.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Op woensdagavond 19 september werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.45 uur werd 58-jarige automobilist uit Utrecht op de Batauweg gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 330 ug/l, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Inbraak

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag 19 september probeerden twee jongens in een woning in te breken.

Rond 16.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Schakelstede in een woning werd ingebroken. Agenten renden het politiebureau aan de Schakelstede uit en troffen inderdaad twee verdachten bij een woning aan dezelfde straat aan.

Het tweetal, jongens van 12 en 14 jaar uit Nieuwegein, verklaarde in de woning te wonen. Zij hadden echter geen huissleutel bij zich en wilden toch graag naar binnen. Agenten stelden een onderzoek naar het verhaal van het tweetal in en namen contact op met hun moeder. Het verhaal bleek te kloppen. De moeder was binnen vijf minuten ter plaatse om haar kroost de woning binnen te laten.

Insluiper

VIANEN Bij een bedrijf aan de Havenweg werd op woensdag 19 september een insluiper betrapt en aangehouden.

Rond 16.00 uur zag een medewerker van het bedrijf dat een onbekende man zich in een kantoorruimte in het pand bevond en uit een portemonnee geld haalde. De betrapte verdachte liet zijn buit achter en rende het pand uit. Enkele personeelsleden gingen achter hem aan, waarop hij hen verbaal bedreigde. Zij wisten hem uiteindelijk op de Edisonweg aan te houden.

Gewaarschuwde politiemensen namen de verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, van hen over. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in de avond in verzekering gesteld. Tegen hem werd door een personeelslid aangifte gedaan.

Laatst gewijzigd 20-09-2007 11:20 | © Politie Utrecht