FNV KIEM

Toename aantal vakbondsleden
Het aantal personen dat lid is van een vakbond neemt weer toe. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor het eerst in vijf jaar is het ledenaantal over de hele linie gestegen. In totaal groeide de achterban van de vakbonden volgens het CBS met twaalfduizend. De dalende trend die sinds 2002 is ingezet, lijkt daarmee gekeerd.

De FNV nam de grootste groei voor haar rekening. Zij verwelkomde vorig jaar ongeveer elfduizend nieuwe inschrijvingen, en kent nu een achterban van bijna 1,2 miljoen leden. Bij de MHP en de kleinere vakbonden meldden zich vorig jaar in totaal achtduizend leden aan. De christelijke CNV zag als enige vakvereniging leden vertrekken, zevenduizend.

Nu de interesse voor het FNV-lidmaatschap toeneemt, is het een uitgelezen moment om een wervingscampagne te starten", meldt marketingcoördinator Karo Rozeboom van de FNV-vakcentrale. "Dat gaan we dan ook doen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de FNV een gezamenlijke ledenwervingscampagne voert. De komende tien weken kan iedereen lid worden voor 25 euro voor de eerste zes maanden. Dat is een aanbod met Power. Kijk vanaf donderdag 27 september maar op www.fnv.nl."

---