Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Eerste discussieavond Structuurvisie Utrechtse Heuvelrug druk bezocht!

Dinsdagavond 18 september is de discussieronde voor de structuurvisie gemeente Utrechtse Heuvelrug van start gegaan met de eerste bijeenkomst gericht op bewoners van en andere betrokkenen bij het gebied Leersum, Amerongen en omgeving. De opkomst was met vijftig belangstellenden hoog.

Na de introductie door wethouder Robbert Waltmann en inhoudelijke toelichtingen van de gemeentelijke projectleider Jan Bosma en de externe projectleider Hans van Kempen (namens de samenwerkende adviesbureaus LOS stadomland en BRO), werden vijf werkgroepen gevormd en ging de discussie van start. Iedere werkgroep kreeg één of meerdere themas toegewezen, zoals cultuurhistorie, natuur, wonen, voorzieningen of verkeer. De discussie vond plaats rondom stellingen, die eerder op de avond geïntroduceerd en toegelicht waren. Rode draad voor de discussieavonden is het werken aan een wensbeeld voor het jaar 2030 en het ontwikkelen van realistische voorstellen dit wensbeeld te bereiken.

De resultaten van de in totaal vijf discussieavonden en van de daarnaast nog te organiseren expertmeetings, worden gebruikt bij het opstellen van de eerste hoofdlijnen voor de Structuurvisie. Het is de bedoeling dat deze hoofdlijnen, nog voor het nieuwe jaar opnieuw in discussiebijeenkomsten met de samenleving besproken en verder worden uitgewerkt. Op de website www.structuurvisieutrechtseheuvelrug.nl en in de krant De Kaap/Stichtse Courant vindt u hierover meer informatie.

Wanneer u aan één of meerdere van de discussiebijeenkomsten de komende weken deel wilt nemen, bent u van harte welkom. Telkens staat de gemeente als geheel en het deelgebied met de betreffende dorpen centraal.
De volgende vier discussiebijeenkomsten staan gepland:


- 25 september voor Doorn en omgeving (locatie Raadzaal/Cultuurhuis, Kerkplein 2 in Doorn)

- 2 oktober voor Driebergen-Rijsenburg en omgeving (locatie Nieuw Salem, De Lei 86 in Driebergen)

- 9 oktober voor Maarn, Maarsbergen en omgeving (locatie De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn)

- 11 oktober voor Overberg en het gehele buitengebied (locatie De Buurthucht, Haarweg 33b in Overberg)

De discussieavonden starten allemaal om 19.30 uur.

U kunt zich via de website aanmelden voor één of meerdere avonden. Ook kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Secretariaat Ruimte, telefoon (0343) 56 55 66 of 56 55 67. Voor toezending van stukken of nadere informatie over het project kunt u zich wenden tot het Secretariaat Ruimte via de hiervoor vermelde telefoonnummers. Op de website www.structuurvisieutrechtseheuvelrug.nl treft u meer informatie aan over de structuurvisie, zoals de Startnotitie, maar ook de discussienotitie Wensbeeld 2030.