Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na achtervolging

Nijmegen/ Groesbeek, 20-09-2007 o Woensdagmiddag kwam bij de meldkamer de melding binnen dat op de Graafseweg een personenauto zou rijden en dat één van de inzittenden een vuurwapen in zijn handen zou hebben. Meerdere politie-eenheden werden verzocht uit te kijken naar deze personenauto.

Politieagenten zagen niet veel later op de Nijmeegsebaan in Groesbeek een personenauto rijden die voldeed aan de omschrijving. Hierop zetten zij direct de achtervolging in. Ter hoogte van de Heyendaalseweg waren inmiddels meerdere politie-eenheden ter plaatse gekomen. Door de verkeersdrukte moest de personenauto stil gaan staan. Met meerdere agenten werden de twee inzittenden van de personenauto aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Bij onderzoek aan het voertuig werd in de kofferbak van de auto een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Beide mannen, van 21 en 24 jaar uit Nijmegen, werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een zogenoemd balletjespistool. Deze is in beslag genomen. De Nijmegenaren zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
(10)