Dienstenbond CNV

Nieuws

20 september 2007

Fusie bloemenveilingen gaat definitief door

GOED SOCIAAL PLAN NU VAN GROOT BELANG

Woensdagavond 19 september kwam het hoge woord eruit. De fusie tussen de Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland gaat definitief door. De leden van beide coöperaties hebben woensdagavond tijdens gelijktijdig gehouden Algemene Ledenvergaderingen in grote meerderheid ingestemd met de fusie. Nu de laatste onzekerheid over het doorgaan van de fusie is weggenomen zijn alle pijlen gericht op het sluiten van een Sociaal Plan.

CNV Dienstenbond vindt dat er een goed Sociaal Plan moet komen dat personele en sociale gevolgen van de fusie moet opvangen. De komende weken zullen daarom in het teken staan van onderhandelingen over een Sociaal Plan. Voor CNV Dienstenbond staat één ding vast: in het Sociaal Plan wordt afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

Gevolgen?
Welke gevolgen de fusie precies zal hebben voor het personeel is nog onduidelijk. De gefuseerde veiling FloraHolland gaat ervan uit dat de fusie veel bedrijfseconomische voordelen zal opleveren. Een versterking van de veiling is het beoogde doel. CNV Dienstenbond vindt daarom dat er een goed en stevig sociaal plan moet komen. Een fusie die zoveel voordeel biedt voor het bedrijf mag niet ten koste gaan van de medewerkers. Voor CNV Dienstenbond staat daarom vast dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Als er door de fusie functies komen te vervallen wordt een medewerker intensief begeleid naar ander werk binnen de veiling. Dat werk moet natuurlijk wel passend zijn. Dat betekent dat er rekening gehouden moet worden met onder andere het opleidings- en beloningsniveau, de functie-inhoud, werkervaring, werk- en reistijden en persoonlijke omstandigheden van de medewerker. CNV Dienstenbond wil hierover in de komende tijd goede afspraken maken met de directies van de VBA en FloraHolland. Eerder werd al duidelijk dat CNV Dienstenbond het op hoofdlijnen eens was geworden over de bovenstaande uitgangspunten voor een Sociaal Plan. Op dit moment worden deze hoofdlijnen en uitgangspunten verder uitgewerkt in werkbare en heldere regelingen. Op 5 oktober worden vervolgens de onderhandelingen over een Sociaal Plan hervat. Wij houden u op de hoogte!

Voor vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief kunt u terecht bij de volgende bestuurders:

Martijn den Heijer 010-2651111
m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl

Voor leden werkzaam bij de VBA:

Wessel Breunesse 035-6460580

w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nlw.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl

Voor leden werkzaam bij FloraHolland: