Provincie Limburg

Persberichten

Provinciale subsidie van 81.000,- voor project Resultaatgericht ondernemen
Project Syntens ontvangt provinciale bijdrage

De Provincie Limburg heeft Syntens een subsidie van 81.490,- verstrekt voor het uitvoeren van het project Resultaatgericht ondernemen. Syntens ontvangt de bijdrage omdat het project past binnen het programma Innoveren in Limburg, een bijdrage levert aan sociale innovatie en het verbeteren van het organiserend vermogen van het MKB.

Veel MKB bedrijven worden gestimuleerd om tot succesvolle innovaties te komen. In de praktijk blijkt echter dat het invoeren van innovaties voor de MKB-er een moeizaam en moeilijk proces is; een te groot aantal innovatieve ideeën wordt daarom niet conform plan uitgevoerd. Een van de oorzaken hiervan is het taakgericht leidinggeven van veel MKB eigenaren.
Syntens heeft specifiek voor de MKB bedrijven de methodiek Resultaatgericht ondernemen ontwikkeld. Deze methodiek is gericht op het vertalen van het ondernemingsbeleid naar daadkrachtige sturingsparameters. Hierdoor verbetert het organiserend vermogen en neemt het aantal innovatieve ideeën dat daadwerkelijk wordt ingevoerd, toen. Aan dit project nemen 35 MKB bedrijven deel.

20-9-2007 11:39