Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 20-09-2007

Tegen lantaarnpaal

MIJDRECHT - In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september reed een automobilist onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Industrieweg tegen een lantaarnpaal stond. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto met daarbij een 31-jarige man uit Langweer aan. De airbags van de auto waren uitgeklapt.

De Langweerder verklaarde zelf niet te hebben gereden, maar weigerde te zeggen wie dan wel achter het stuur had gezeten. De man rook sterk naar alcohol en uit de blaastest bleek dat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De auto werd weggesleept.

Het lukte de verdachte in het politiebureau, per ongeluk of expres, meerdere malen niet de ademanalyse met goed gevolg af te leggen, waardoor het aantal ug/l niet kon worden vastgesteld. Ter bepaling van het alcoholgehalte werd bij hem een bloedproef afgenomen. Het resultaat van deze proef is binnen enkele weken bekend. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Bromfietsers met alcohol

KAMERIK - Bij een korte alcoholcontrole op De Kruipin werden in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 september twee bromfietsers aangehouden omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

Net na middernacht moest een 19-jarige bromfietser uit Zevenhoven een blaastest afleggen. Hij blies een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 525 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. De Zevenhover kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 00.15 uur werd een 43-jarige bromfietser uit Kamerik gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 375 ug/l. Tegen de Kamerikker is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Brand

TIENHOVEN - Op woensdagavond 19 september gingen enkele coniferen in vlammen op en raakte een chalet beschadigd.

Rond 19.15 uur zag een bewoner van een camping aan de Westbroekse Binnenweg dat tussen twee chaletjes rook vandaan kwam. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat enkele coniferen dicht bij een chalet in brand stonden. Samen met enkele andere campingbewoners gingen zij met een brandblusser en een tuinslang het vuur te lijf. Tevens werden de brandweer en de politie gewaarschuwd.

De campingbewoners wisten het vuur met gezamenlijke inspanningen te blussen. Tevens sloegen zij een raam van het chalet in, om te kijken of zich daar nog iemand bevond. Dat bleek niet het geval.

De oorzaak van de brand is onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Aan getuigen doe voor, tijdens of na de brand iets verdachts op de camping hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Bumperperikelen

PAPEKOP - Op woensdag 19 september leidde een ruzie over een autobumper tot een mishandeling.

Op zaterdag 15 september kocht een 36-jarige man uit Amersfoort een tweedehands bumper bij en bedrijf aan de Papekopperstraatweg. De bumper bleek niet in orde te zijn en hij ging op woensdag 19 september rond 14.00 uur terug naar het bedrijf. Hij sprak daar met een 57-jarige Papekopse medewerker van het bedrijf. Die was het niet met hem eens en weigerde de bumper terug te nemen.

Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden, waarna de Papekopper de ander een knietje in zijn edele delen gaf, hem bij zijn keel pakte, met een stok bedreigde en sloeg. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De Amersfoorter deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel aan zijn keel en pols opgelopen. De verdachte werd niet meer op het terrein van het bedrijf aangetroffen.

In de avond kwam de Papekopper naar het politiebureau in Woerden om aangifte tegen de Amersfoorter te doen. Daarop werd de Papekopper in het politiebureau aangehouden en ingesloten. Hij is in het politiebureau verhoord en werd aan het eind van de avond heengezonden. Hij deed aangifte tegen de Amersfoorter en had letsel aan zijn keel en hoofd. De politie zet het onderzoek voort.

Poging diefstal met geweld

MIJDRECHT - Op woensdag 19 september meldde een jongen dat op dinsdagavond 18 september was geprobeerd hem van zijn scooter te beroven.

Op dinsdagavond rond 19.40 uur reed een 17-jarige jongen uit Mijdrecht met zijn scooter over het fietspad op de Granaat. In de tweede bocht vlak bij de brug, hoorde hij twee brommers aankomen. Vervolgens werd er hard tegen de achterkant van zijn scooter aangetrapt, waardoor de Mijdrechter onderuit ging en over het fietspad schoof. Hij zag dat één van de verdachten naar zijn scooter rende, kennelijk om er daarmee vandoor te gaan. De Mijdrechter bedacht zich geen moment, schoot overeind en rende met veel kracht tegen de verdachte op. Daarbij raakte hij met zijn elleboog het scherm van de integraalhelm van de verdachte, waardoor die barstte. Het slachtoffer sprong direct op zijn eigen scooter en ging ervandoor. Het slachtoffer liep naast de schrik door de valpartij letsel aan zijn knieën en aan een hand op.

De verdachten reden op twee brommers: Gilera, type Runner, matzwart van kleur en zij waren op dat moment niet voorzien van een kenteken. Beide bestuurders hadden zwart lederen handschoenen aan en hadden een donkere integraalhelm op. Eén van deze helmen was voorzien van strepen/vlammen.

Aan getuigen van deze poging tot straatroof of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, mogelijk aan de hand van het bromfietstype, het kapotte scherm van de integraalhelm of de strepen/vlammen op de integraalhelm, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

MIJDRECHT - De politie heeft dinsdag 18 september een 50-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De man was op vrijdag 25 mei door personeel van een winkel aan de Dorpsstraat betrapt bij het stelen van kleding. Hij ging er echter in een auto vandoor. De gestolen goederen had hij in de haast laten vallen. Een getuige heeft het kenteken van de auto kunnen noteren. Dit bleek achteraf een gehuurde auto te zijn. Na onderzoek kon de politie de identiteit van de winkeldief achterhalen. De Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor geweld

MIJDRECHT - De politie heeft dinsdag 18 september een 20-jarige man uit De Ronde Venen aangehouden voor het mishandelen van een 17-jarige Mijdrechter.

De mishandeling vond plaats op 25 augustus in een winkel aan de Leicester waar de jongen werkte. De man sprak de jongen aan en begon hem zonder reden te slaan. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en op basis van onder andere camerabeelden heeft de politie de man dinsdagmorgen vroeg aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.