Gemeente Utrecht

PACE vredesvlag wappert op stadhuis

Op de internationale dag van de Vrede wappert de speciale PACE vredesvlag op 't stadhuis van Utrecht. De speciaal ontworpen PACE vredesvlag wordt in meerdere gemeentes en ook internationaal gehesen om aandacht te vragen voor de algemene wil tot vrede. De rest van de dag zijn er in de stad allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken van vrede staan.

Veel mensen hebben in Utrecht een veilige haven gevonden, waar dit in hun land van herkomst niet mogelijk is. Vrede is bovendien een belangrijke voorwaarde als het gaat om armoedebestrijding in de wereld en het streven naar een duurzamere samenleving. Als Millenniumgemeente hecht Utrecht er waarde aan om dat steven, waar mogelijk, extra te onderstrepen. De symbolische betekenis van deze dag is van groot belang. Dit is dé dag van bezinning, om te vieren dat we in vrijheid leven en ons ervan bewust te zijn, hoe kostbaar dat is. Meer activiteiten in Utrecht in het kader van de Internationale Dag van de Vrede zijn te vinden op www.planetpeace.nl

Al sinds 1981 wordt op initiatief van de Verenigde naties de Internationale Dag van de Vrede gevierd. Sinds 2001 heeft de VN hier de datum '21 september' als vaste dag voor aangewezen.

Noot voor de media
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Erlijn Mulder, telefoon: 030- 286 1148.

Het Planet Peace festival wordt georganiseerd door de leden van het People Building Peace Netwerk, Oxfam Novib, War Child, IKV Pax Christi, en het ECCP.

Voor praktische en inhoudelijke vragen over de dag, kunt u terecht bij Marte Hellema, telefoon: 06- 41218172