AutoRai

Nieuwe Mazda2 leverbaar vanaf 13.795 euro

(9/20/2007)
Mazda heeft de prijzen en uitrusting van de nieuwe Mazda2 bekendgemaakt. De nieuwe auto voor het Europese B-segment is te koop vanaf ⬠13.795,- en is er in vier uitrustingniveaus, de Exclusive, de Touring, de Executive en de GT-M, en met drie benzinemotoren, een 1.3 liter, een 1.3 liter high power en een 1.5 liter. Begin 2008 volgt nog een 1.4 CiTD turbo dieselmotor.

De nieuwe Mazda2, voor het eerst gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève in maart dit jaar, luidt een nieuwe fase in de bedrijfsgeschiedenis in. Het betreft hier geen simpele modelwijziging maar de eerste, totaal nieuwe doorontwikkeling van een Mazda van de nieuwste generatie. De nieuwe Mazda2 onderscheidt zich duidelijk van zijn concurrenten dankzij nieuwe en slimme technische oplossingen.

Mazda biedt zijn B-segment nieuweling in vier uitrustingniveaus aan. De basisversie, de Exclusive heeft al een uitgebreide uitrusting, met onder meer zes airbags, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór, een handschoenenkastje met tijdschriftenrek, ABS, elektrische stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, Isofix verankeringen op de twee buitenste achterbankposities en een radio/CD-speler met MP3 functie. De Exclusive met 1.3 liter motor is er vanaf ⬠13.795,-.

De Touring is standaard onder meer voorzien van airconditioning, 15 inch aluminium velgen, elektrische verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen achter en een lederen stuurwiel en pookknop. De Touring is leverbaar vanaf ⬠15.995,-.

De luxe versie, de Executive, beschikt onder meer over de 1.3 liter high power of de 1.5 liter motor, 16 inch aluminium wielen, automatische klimaatregeling, DSC, mistlampen, een geluidsinstallatie met zes luidsprekers en automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Prijzen van de Executive beginnen bij ⬠17.495,-.

Top of de range is de Mazda2 GT-M met 1.5 liter motor, die er extra sportief uitziet dankzij een aangepaste vóór- en achter bumper, sportgrille, dakspoiler en side-skirts en leverbaar is voor ⬠19.295,-.