Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 september 2007

Politie houdt na onderzoek Enschedeër aan

Enschede

De politie heeft op woensdag 19 september aan de Campelhofhoek in Enschede een 31-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een pand aan het Broekheurneplein in Enschede op woensdag 22 augustus.

Na een onderzoek is op woensdag 19 september omstreeks 17.30 uur aan de Campelhofhoek in Enschede een 31-jarige Enschedeër aangehouden. De politie startte een onderzoek nadat er op woensdag 22 augustus spullen waren gestolen uit een pand aan het Broekheurnerplein in Enschede. Uit onderzoek is komen vast te staan dat de 31-jarige de vermoedelijke dader is. In overleg met justitie is de 31-jarige aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politie bureau waar hij is ingesloten. Voor verder onderzoek is de Enschedeër in verzekering gesteld. (07-109561)

Dineren zonder te betalen

Enschede

Een 41-jarige man uit het Duitse Werlte is op woensdag 19 september in een restaurant aan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede aangehouden nadat hij de restaurantrekening niet kon betalen.

Op woensdag 19 september heeft de politie omstreeks 17.30 uur in een restaurant aan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede een 41-jarige man uit Werlte (D) aangehouden. De 41-jarige had uitgebreid gegeten en toen de rekening kwam kon hij deze niet betalen. De 41-jarige, die er een gewoonte van maakt in restaurants te eten en daarna zegt niet te kunnen betalen, werd door de politie aangehouden. Op het politiebureau is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-122781)

Jongens betrapt op diefstal

Haaksbergen

Een 13-jarige en een 14-jarige jongen uit Haaksbergen zijn op woensdag 19 september aangehouden aan de Molenstraat in Haaksbergen. Zij werden in zwembad de Wilder in Haaksbergen betrapt op diefstal.

Een 60-jarige vrouw uit Haaksbergen kwam op woensdag 19 september omstreeks 22.00 uur op zwembad de Wilder erachter dat zij spullen, onder andere een bos sleutels en een horloge, uit haar zwembadkluisje mistte. De vrouw had de sleutel van het kluisje bij haar handdoek bij het zwembad bewaard en deze was in een onbewaakt moment gestolen. Zij maakte hiervan direct melding en de politie startte een onderzoek. Diezelfde avond hield de politie aan de Molenstraat in Haaksbergen een 13-jarige en een 14-jarige jongen uit Haaksbergen aan. Bij hen werden de gestolen goederen aangetroffen. De beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau in Enschede waar ze voor verhoor zijn opgesloten. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld. (07-122854)

Man bedreigt agenten

Nijverdal

Een 21-jarige man uit Nijverdal is op woensdag 19 september aan de Bilderdijkstraat in Nijverdal aangehouden na bedreiging van agenten.

Op woensdag 19 september kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding dat een 24-jarige vrouw uit Nijverdal bedreigd zou worden door haar ex in haar woning aan de Bilderdijkstraat in Nijverdal. De man, een 21-jarige Nijverdaller had de vrouw bedreigd en geprobeerd haar woning binnen te komen. Agenten troffen de 21-jarige achter de woning van de Nijverdalse aan en probeerden met de man in gesprek te gaan. Omdat hij alleen maar met zijn ex wilde praten werd de 21-jarige steeds bozer. Toen hij meerdere keren dreigementen uitte tegen de agenten werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd hij voor nader verhoor opgesloten. (07-122856)

Enschedeër rijdt er de vonken vanaf

Enschede

Een 31-jarige Enschedeër is op donderdag 20 september aan de Madioenstraat in Enschede aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs en met drank op in een auto waarvan het rechtervoorwiel ontbrak.

Op donderdag 20 september kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding dat er op de Gronausestraat in Enschede een automobilist reed in een auto reed waarvan een van de voorwielen ontbrak. De bestuurder van de auto reed gewoon door terwijl de vonken onder zijn auto vandaan kwamen. Een 28-jarige Enschedeër die achter de man reed belde de politie en bleef de auto volgen. Op de Tegelerweg in Enschede troffen agenten de automobilist, een 31-jarige Enschedeër, rijdend aan. De 31-jarige reageerde niet op meerdere stoptekens van de politie. Op de Madioenstraat in Enschede kon de politie de 31-jarige met behulp van de 28-jarige getuige klem rijden. De Enschedeër, die niet in het bezit is van een rijbewijs had de auto van zijn moeder zonder haar toestemming meegenomen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de beginnend bestuurder 0,63 promille tijdens de ademanalyse. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (07-122868)

Fietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 12-jarige fietser uit Delden is op woensdag 19 september gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Petzoldweg met de Deldenerstraat in Hengelo.

Op woensdag 19 september reed een 12-jarige fietser uit Delden omstreeks 16.30 uur over de Petzoldweg in Hengelo komende uit de richting van de Hamsweg. Op het kruispunt met de Deldenerstraat verleende de 12-jarige geen voorrang aan een van links komende en op de Deldenerstraat rijdende 54-jarige automobilist uit Goor. Er ontstond een aanrijding waarbij de 12-jarige fietser gewond raakte en met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht werd. (07-122769)

Man schiet op konijnen

Enter

De politie heeft op woensdag 19 september een 56-jarige man uit Enter bekeurd omdat hij zonder vergunning schoot op konijnen aan de Witmoesdijk in Enter.

Politiemensen controleerden op woensdag 19 september de omgeving van de Witmoesdijk in Enter omdat daar iemand op konijnen zou schieten. Omstreeks 20.00 uur zagen zij hoe een man met een geweer uit zijn woning kwam en tot tweemaal toe op konijnen schoot. Toen hij met zijn vangst, twee dode konijnen, richting zijn woning liep spraken de milieucontroleurs de man, een 56-jarige Enternaar, aan. Tegen de 56-jarige, die niet in het bezit was van een vergunning, wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn geweer en de konijnen zijn in beslag genomen. (07-122821)

053-4555588

---- --