Gemeente Haaksbergen

De gemeenteraad besloot

Wethouder Marcel Diepenmaat doet zn best om de formulering over het parkeren, zoals dat in het ontwerp-Masterplan Marktpromenade is opgenomen, aan te passen. Die toezegging deed hij tijdens de raadsvergadering van 19 september. Een groot deel van de raad is voorstander van de afschaffing van betaald parkeren in het Haaksbergse centrum. Maar als de raad daaraan blijft vasthouden, zou dat de exploitatie van de parkeergarage van het toekomstige centrumplan in Haaksbergen in gevaar kunnen brengen en hangt de realisering van de hele Marktpromenade aan een zijden draadje. Het gaat eigenlijk alleen om de huidige parkeersituatie in het centrum, terwijl een groot deel van het centrum in de nieuwe plannen autovrij wordt, aldus wethouder Diepenmaat. Dus waar praten we eigenlijk over?, vond VVD-fractievoorzitter Leonie Rutte.
Over het Marktpromenadeplan zelf was vrijwel iedereen positief. In december moet een besluit worden genomen over het definitieve Masterplan.

De raad ging akkoord met de financiële afspraken die het college in principe over de verplaatsing van het bedrijf Frankenhuis heeft gemaakt. De fracties van D66 en LH stemden tegen.

Een amendement van de PvdA-fractie om aan alle Haaksbergse jongeren van 16 en 17 jaar een gratis theaterbon beschikbaar te stellen, haalde eindstreep niet. Alleen de vijf leden van de PvdA-fractie steunden dit voorstel. De meeste fracties vonden dat zon eenmalig cadeautje er niet toe bijdraagt dat jongeren vaker naar het theater zouden gaan.

Langdurig discussieerde de raad over het verzoek om mee te werken aan de uitbreidingsplannen van de golfbaan. Om die uitbreiding rendabel te maken zou er naast een horecafunctie ook een kinderdagverblijf moeten komen. De meeste fracties waren voor de uitbreidingsplannen, maar plaatsten wat vraagtekens bij de andere plannen. Wethouder Diepenmaat vatte dat samen als Blazen en het meel in de mond willen houden. De PvdA-fractie en de VVD-fractie hadden in elk geval geen problemen met de ingediende plannen.