Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

20/9/2007 - Fietstocht Guldemonds Mooiste zaterdag 15 september 2007.

Eind vorig jaar is aan Huisartsenpraktijk Ubachsberg de NHG-Praktijkaccreditering® toegekend. Vanwege het behalen van dit kwaliteitskeurmerk hebben Frank Guldemond en Yvonne Guldemond-Hecker onder het motto bewegen is gezond een wielertenue laten maken voor de twee fietsclubs in Ubachsberg (Ummer Durch en De Plekkers) en een aantal fietsrelaties. Voor deze groep organiseerde het huisartsenechtpaar op zaterdag 15 september 2007 een fietstocht door hun praktijkgebied onder de naam Guldemonds Mooiste.

Het startschot werd gegeven door wethouder Ellie Franssen-Muijtjens. In haar toespraak gaf ze aan dat de gemeente Voerendaal er trots op is dat Huisartsenpraktijk Ubachsberg als eerste praktijk in Limburg het kwaliteitskeurmerk van het NHG, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen, heeft verworven.

Bovendien kondigde zij aan dat er voor het eind van dit jaar duidelijkheid komt m.b.t. de plannen voor het Wijksteunpunt in Ubachsberg.

In twee etappes werd onder een heerlijk nazomerzonnetje een afwisselend parcours gereden: dorpen en buurtschappen, boerderijen en wijngaarden, kapelletjes en wegkruisen, kerken en kastelen, vals plat en venijnige klimmetjes, holle wegen en helse afdalingen.

Hoogtepunt van de eerste etappe was een passage dóór Zorgcentrum t Brook, waar Frank Guldemond als arts op de herstelafdeling werkzaam is. Toegejuicht door bewoners en personeel doorkruiste het peloton de hal van het gebouw.

Na een korte pauze met koffie en vlaai bij Le Montagnard in Ubachsberg ging de tour verder richting Atrium Medisch Centrum Parkstad. Daar werd de eerste door een huisartsenpraktijk gesponsorde wielerploeg toegesproken door Jef Pleumeekers, voorzitter van de Raad van Toezicht van Atrium MC en erkend fietsliefhebber. Hij prees het huisartsenechtpaar voor het feit dat ze als academische huisartsenpraktijk steeds in de kopgroep van het peloton aanwezig zijn. Yvonne Guldemond-Hecker benadrukte dat de praktijk veel belang hecht aan een hoogwaardige en transparante zorg met een optimale samenwerking tussen huisarts en ziekenhuis. Mede daarom is aan het Atrium MC en de Universiteit Maastricht gevraagd is om de wielerkleding te sponsoren.

Vervolgens begonnen de 45 in fraai groen wielertenue gestoken fietsers aan de tweede etappe. Hierin konden de goed getrainde toerfietsers hun hart ophalen aan diverse wereldberoemde kuitenbijters die het plateau van Ubachsberg rijk is. Een lang lint van fietsers slingerde zich door de heuvels, met als hoogtepunt de Eyserbosweg. Voor de minder getrainde fietsers waren er enkele kortsluitingen in het parcours aangebracht. De finish van de tocht lag bij Café Oad Genberg, waar uitgebreid getoast werd op de goede afloop van deze unieke fietstocht.

Onderstaand een korte fotosessie van deze dag.