100.000ste bezoeker Kinderdijk

20/09/2007 13:11



Stichting Wer elderfgoed Kinderdijk



Op woensdagmiddag 19 september is de 100.000ste bezoeker van de bezoekmolen van Kinderdijk ontvangen. De burgemeester van Nieuw-Lekkerland, de heer O. Sierksma, reikte de heer Zenzaburo Ezaki uit Japan een certificaat uit. De directie van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk - eigenaar van de molens in Kinderdijk - bood een boek aan over de geschiedenis van het gebied. Ook kreeg de verbaasde Japanner een houten staaf van een tandwiel uit een molen. Dit onderdeel is afkomstig uit de restauratie van een van de molens.

Voor de derde keer werd een onderdeel van een molen uitgereikt. Vorig jaar is met de uitgifte van gecertificeerde molenonderdelen voor bijzondere gelegenheden gestart.

De 100.000ste bezoeker maakte deel uit van een groep van ca. 20 japanners die ons land bezoeken. Die ochtend was de groep aangekomen op Schiphol. Na een bezoek aan Den Haag en Delft werd het molengebied bezocht. Na de feestelijke uitreiking van de cadeaus heeft de groep de bezoekmolen bezocht. Vervolgens is men vertrokken naar Brugge om te overnachten. De heer Ezaki spreekt uitsluitend Japans. De Nederlands en Japans sprekende reisleider heeft de groep een en ander kunnen uitleggen.