Gemeente Ede

nummer 183 / Ede, 20 september 2007

Ede krijgt openbaar aardgastankstation

Gemeente Ede, busbedrijf Veolia, oliemaatschappij Nijol en de provincie Gelderland slaan de handen ineen om een openbaar aardgasstation in Ede te realiseren. Het nieuwe tankstation wordt, als alles volgens planning verloopt, nog dit jaar op het terrein van busbedrijf Veolia/BBA gebouwd. Dit terrein bevindt zich op bedrijventerrein Frankeneng. Daar is op dit moment al een vulstation voor de bussen van de Valleilijn.

Wethouder Peter van t Hoog kondigde de komst van een openbaar aardgasstation aan tijdens een bijeenkomst over rijden op aardgas. Aardgas is een schone en goedkope brandstof. Aardgas levert minder CO2-uitstoot dan andere brandstoffen en er komt vrijwel geen fijn stof vrij. De gemeente wil het rijden op aardgas dan ook stimuleren. Dit is een van de maatregelen om de luchtkwaliteit in Ede te verbeteren. De beschikbaarheid van aardgas als brandstof is met de bouw van het tankstation gegarandeerd. Dit maakt het voor bedrijven en particulieren aantrekkelijker om een aardgasauto aan te schaffen.

De gemeente Ede schaft zelf ook aardgasautos aan. Wethouder Peter van t Hoog presenteerde tijdens de bijeenkomst ook de eerste aardgasauto van de gemeente Ede.

---