Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (20/9)

TILBURG, 20 september 2007

Politie Tilburg ruimt vier hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft gisteren tijdens een districtelijke hennepactie op vier adressen een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Op drie adressen werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In één van die woningen vond de politie ook een vuurwapen.

In een woning aan de Nistelrodestraat vond de politie drie tot hennepkwekerij omgebouwde ruimtes met in totaal 374 planten. Het ging om grotere kwekerijen op zolder en inde garage en een kleine plantage in een slaapkamer. De stroom werd voor de meter om afgetapt. Verder werd in de woning een vuurwapen voorzien van geluiddemper en kijker aangetroffen. Ook hiervoor krijgt de bewoner een proces-verbaal.

In een pand aan de Drimmelenstraat stond een kwekerij met 85 planten. Ook was hier sprake van de diefstal van stroom.

In een woning aan de Jachtslotstraat stond op zolder een kleine hennepplantage met 70 planten. Verder werden daar acht assimilatielampen en acht transformatoren in beslag genomen.

In een woning aan de Midslandstraat werd alleen apparatuur aangetroffen die gebruikt wordt bij het kweken van hennepplanten

Aanpak hennepteelt
De politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden deze plantages ook regelmatig tijdens reguliere surveillances aangetroffen. De politie geeft met deze werkwijze invulling aan het onder regie van de Gemeente Tilburg afgesloten convenant. De hennepteelt wordt door de politie aangepakt omdat er in vele gevallen sprake is van diefstal van elektriciteit, brandgevaar en (stank)overlast. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband zijn te brengen met hennepkweek en dat de georganiseerde criminaliteit meer invloed krijgt.

Winkeldievegges aangehouden

TILBURG: Een 48-jarige Tilburgse is woensdagmiddag in een supermarkt aan het Korvelplein betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat de vrouw verschillende goederen in een plastic tas stopte en deze niet afrekende bij de kassa. Het ging om een blikje bier, vaseline, Niveacréme en Zwitsal zalf. De dievegge werd overgedragen aan de politie. Ze heeft een AU-dagvaarding gekregen en moet zich voor haar daad bij de politierechter verantwoorden.

TILBURG: Gistermiddag zijn in een schoenenzaak op de Heuvel twee 14-jarige Tilburgse meisjes, betrapt op winkeldiefstal. De jongedames hadden een tas en een paar laarzen in een meegebrachte tas gestopt en liepen de winkel uit zonder deze spullen af te rekenen. Zij werden betrapt omdat het alarm van de detectiepoortjes afging. Een beveiligingsbeambte droeg hen over aan de politie. Ze bleken kort daarvoor ook al in een andere winkel twee tassen gestolen te hebben. Hun ouders werden in kennis gesteld. Ze hebben voor beide winkels een ontzegging gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag op de Willem II straat een 33-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van fietsdiefstal. De man, een bekende van de politie, is in verzekering gesteld. Agenten zagen dat de verdachte over de Spoorlaan fietste. Hij droeg in zijn rechterhand deel van fietsslot, een chroomkleurige beugel die normaliter gebruikt wordt tussen de spaken. Tevens zagen zij dat het slot van de fiets waar de man op reed geforceerd was. De dienders die in een onopvallende auto reden, volgden de man en zagen dat hij die beugel in de bosschages gooide. Daarna pakte hij de fietspomp van het frame en ging de voorband oppompen. De agenten hebben hem daarop aangehouden. Hij ontkent de fiets gestolen te hebben. De politie stelt een verder onderzoek in naar de herkomst van het rijwiel.

Politie onderzoekt inbraak drogisterij

HILVARENBEEK: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak in een drogisterij aan de Gelderstraat. De inbraak werd vannacht omstreeks 00.30 uur. De vermoedelijk twee daders hadden met een breekijzer de toegangsdeur vernield. En hebben vervolgens parfums en scheermesjes buit gemaakt. Ze zijn daarna volgens een getuige gevlucht in een rode Mercedes.

Auteur: Willem van Hooijdonk